Duben
ohodnotit

Pavučina snů

Dreamcatcher

Další název:
Pavučina snov (SK)
Žánr:
Rok:
2002
Délka:
136 minut
Premiéra v ČR:
8.5.2003
„Jsou sami uprostřed lesů a společně musí čelit hrůzám odjinud. A nebo zemřít každý sám.“

Obsah filmu Pavučina snů

 
Čtyři přátelé z mládí se vypraví do své oblíbené chatky v lesích. Bezstarostné časy, které tam kdysi prožívali jsou dávno pryč a tak má každý z nich za sebou nějakou tu životní prohru. V této situaci narazí uprostřed pustiny na šíleného plukovníka Abrahama Curtisse (Morgan Freeman) a aby problémů nebylo málo, strhne se sněhová bouře. Řádění živlů s sebou přinese mnohem větší nebezpečí. Objeví se totiž cosi, co je schopné ovládat jejich mozky a tak je čtveřice našich přátel vystavena hrůze, kterou ještě nepoznali. Hrůze, která je poštve jednoho proti druhému …

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Lawrence KasdanLawrence Kasdan  
Stefen FangmeierStefen Fangmeier.....vizuálních efektů [41]   
hraje:
Thomas JaneThomas Jane.....dr. Henry Devlin [33]   
Jason LeeJason Lee.....Bobr [31]   
Damian LewisDamian Lewis.....Jonesy [31]   
Timothy OlyphantTimothy Olyphant.....Pete [33]   
Morgan FreemanMorgan Freeman.....plukovník Abraham Curtis [64]   
Tom SizemoreTom Sizemore.....Owen Underhill [40]   
Donnie WahlbergDonnie Wahlberg.....Duddits [32]   
Reece ThompsonReece Thompson.....chlapec Bobr [13]   
Giacomo BaessatoGiacomo Baessato.....chlapec Jonesy   
Rosemary DunsmoreRosemary Dunsmore.....Dudditsova matka [48]   
C. Ernst HarthC. Ernst Harth.....Barry Neiman [32]   
Eric KeenleysideEric Keenleyside.....Rick McCarthy [44]   
Ingrid KavelaarsIngrid Kavelaars.....Trish [31]   
Mikey HolekampMikey Holekamp.....chlapec Henry   
Joel PalmerJoel Palmer.....chlapec Pete [16]   
Andrew RobbAndrew Robb.....chlapec Duddits   
scénář:
William GoldmanWilliam Goldman  
Lawrence KasdanLawrence Kasdan  
námět:
Stephen KingStephen King.....román (2001) [54]   
hudba:
James Newton HowardJames Newton Howard  
kamera:
John SealeJohn Seale  
střih:
Carol LittletonCarol Littleton  
Raúl DávalosRaúl Dávalos  
Mo HenryMo Henry.....střih negativu [45]   
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Warner Bros. ČR
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Pavučina snů >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2022
Invaze vetřelců
Další sci-fi horor podle předlohy od Kinga.   Koncept filmu je dost psychedelický. Líbila se   mi tu postava kterou hrál Freeman. Thomas Jane   hrál už ve více Kingovkách. Konec byl trochu   moc bizardní. Ale jinak se na to dá podívat.   Zkrátka sci-fi béčko.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.8.2019
Zvláštní film, už párkrát jsem ho načal,   ale nedokoukal. Mix mystery, hororu, thrilleru a   náznaky komedie a nevím čeho ještě zde moc   nefunguje. Film je zbytečně natahovaný, občas   nezáživný a míchá moc témat dohromady.   Morgan Freeman zde hraje pěknýho Zmetka, snad   jsem ho takhle zápornou roli hrát neviděl.   Masky, kamera, GORE a efekty celkem ujdou.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.8.2018
║Rozpočet $68miliónov║Tržby USA   $33,715,436║Tržby Celosvetovo $75,715,436║   Ďalší spackaní film z dielne Stephena Kinga. A   to vypadala prvá polovica film dosť sľubne, kde   príbeh funguje pod rúškom tajomna, lenže v tej   druhej polovici sa to mení doslova na béčkovú   paseku, kde konania hlavných postáv už takmer   nedávajú zmysel a dejovo to ostane tlápať na   akejsi plytkosti akoby režisér nevedel odrazu   kam sa ma dej uberať.
PROCESOR
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Pro mne velký zklamání. Perfektní začátek.   Kdyby to zůstalo v té psycho rovině tak   paráda, takhle se to vyšplhalo někam, kde mi to   hlava nebere. Nechal jsem se nalákat M.   Freemanem-škoda.
Lablynt
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2014
Já nevím, ale mně se Pavučina snů moc   líbila. Ten film je úžasný a kniha ještě   lepší. Jak to obvykle u filmů podle knihy   bývá, některé věci vynechali.
ergotoxin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.5.2013
Neurazí, nenadchne
Jako hlavní problém filmu vidím fakt, že děj   dosahuje největší gradace přibližně   uprostřed (scény v domě) a ke konci tak   napětí upadá - bohužel, protože to dává   příležitost divákovi vnímat četné chyby ve   scénáři. Na druhou stranu, pro fanoušky scifi   horrorů (obzvlášť ve stylu Vetřelec/Věc) je   Pavučina vítanou, leč odpočinkovou   záležitostí.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.4.2013
Docela zajímavý sci-fi thriller s dobrým   příběhem dokud se neobjeví mimozemští   vetřelci kteří se visuálně moc nepovedly a   ještě k tomu vám lezou s prde...Film je   chvílemi i docela vtipný spíš jako komedie   než horor ale některé scény film zbytečně   protahujou.Herecké obsazení docela dobré.
Sara17
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.3.2011
Škoda
Jsem nemile překvapená, že má tento film   docela nízké hodnocení. Na můj vkus je dost   dobrý a něco málo přes 60 % si nezaslouží..   Je to škoda, protože kromě zajímavého   příběhu jsou super především efekty.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.3.2011
Dreamcatcher
Filmy Stephena Kinga to nemají lehké, hlavně   protože jeho knihy jsou jedny z nejlepších a   tak ty nároky na film jsou hodně vysoké. Jeho   knihy bývají dosti obsáhlé a tak není divu,   že Pavučina snů má něco přes dvě hodiny.   Knihu jsem nečetla, ale zvědavost mi nedala,   nechci říct, že bych byla zklamaná jen jsem   čekala malinko víc. Zajímavá zápletka ve   které vystupují 4 přátelé ke kterým se   později přidá ještě jeden, který je spojí   navždy. Mám tu výhodu, že nemůžu srovnávat   s knihou, což je možná pro hodnocení filmu   lepší.

Jak říkám, dějová linie je   zajímavá, hrdinové zavalení sněhem a celkově   ta atmosféra je vynikající stejně tak herecké   obsazení, protože bez těch skvělých výkonů   by film nebyl tak dobrý, protože na nich přece   jen staví. Jenže tak v polovině film začíná   ztrácet a ten děj se místy zdá až moc   překombinovaný. Teď jsem si film pouštěla   podruhé a je pravda, že když jsem ho viděla   před lety, tak se mi líbil o něco méně, dnes   to s ním tak špatně nevidím, přesto své   mouchy to má o tom není pochyb.
Možná časem   se rozhodnu se zakousnout do knižní podoby, i   když pro dobro filmu možná taky ne.
mildaaxe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.2.2011
Čtyři muži si po delším čase vyrazili do   lesů na chatu. Spojuje je dlouholeté   přátelství a někteří z nich zažívají   právě krizová období. Místo toho, aby to v   romantické krajině pořádně probrali,   společně popili a odpočinuli si od všedních   starostí, je však čeká něco mnohem horšího.   Něco, na co je před dvaceti lety nenápadně   vybavil podivuhodný chlapec Duddits…
Mám   docela rád horory, i když převážně ty   knižní a ty od Kinga řadím k nejlepším. K   Pavučině snů jsem se však dosud nedostal a ani   nevím jestli někdy dostanu. Důvodem je do   jisté míry můj uvadající zájem o tento   žánr a z části i právě tento film. Ano,   svým příběhem sice může bez problémů   smést mnoho béčkových vyvražďovaček,   přesto ale King stvořil mnoho lepších   námětů ke zpracování. V knihách, které jsem   četl, jsem se snad vždy setkal s výbornou   myšlenkou, temnou atmosférou a zlem přítomným   spíše jenom v náznacích. Pak může tenhle   film znamenat jenom dvě věci – buď je   předloha jedním z nejslabších Kingových děl,   nebo filmový scénář nestojí za moc. Přitom   vše začínalo velmi nadějně. Záběry na   čtyři kamarády a jejich životy, pohodový   příjezd na chatu, vzpomínky na   Dudditse…Objevení Ricka McCarthyho a později   bezejmenné ženy polehoučku dotvářelo   houstnoucí atmosféru. Jenže potom se objevil   jeden z původců všeho zla v záchodové míse a   celý to šlo v mých očích úplně do   kopru…Od té chvíle je to totiž jenom typická   variace na vetřelce z vesmíru – tudíž docela   průměrné akčnější dění, lekačky a   několik málo lepších momentů. I když je to   celkem obstojně natočeno... A bože, zase ty   americký kecy o vlastenectví…Nakonec jsem si   přál, aby to ta poslední larva snad radši   stihla:-) Snímku příliš nepomáhá ani na   pohled zajímavé obsazení, kde se skví taková   jména jako Morgan Freeman, Thomas Jane nebo Tom   Sizemore. Problém je ale, že nikdo z nich   nedokáže příliš zaujmout. Na druhé straně   musím pochválit alespoň výtvarnou stránku   filmu, kdy vesmírní emzáci působí opravdu   děsivě slizským dojmem a také povedený, i   kyž velmi okrajově využitý hudební doprovod.   Možná že jsem také jenom příliš ovlivněn   tím, že filmové horory nepatří k mým   oblíbeným žánrům. Každopádně je to pro mě   pouze věc na jedno podívání, kterou od   nižšího hodnocení zachraňuje jenom   atmosferický začátek. Navíc ta délka!   Sledovat dvě hodiny něco takového je chvílema   jako za trest.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13700minih13700Nebe a země (1993) 
Heaven and Earth n
minih70418minih70418Tvůj snoubenec, můj milenec (2011) 
Something Borrowed n
minih56808minih56808Hezké vstávání (2010) 
Morning Glory n
minih47251minih47251Sněženky a machři po 25 letech (2008) 
Sněženky a machři po 25 letech n
minih62113minih62113The Doors - When You're Strange (2009) 
When You're Strange n
minih32755minih32755Zlatokopové z Arkansasu (1964) 
Die Goldsucher von Arkansas n
minih31895minih31895Smrt panen (1999) 
The Virgin Suicides n
minih157055minih157055Tichá revoluce (2018) 
Das schweigende Klassenzimmer n
minih146452minih146452Rallye smrti 4: Anarchie (2018) [Video] 
Death Race 4: Beyond Anarchy n
minih148520minih148520Axolotl Overkill (2017) 
Axolotl Overkill n


Hodnocení:n12345678910
Pavučina snů (2002)Pavučina snů (2002)Pavučina snů (2002)Pavučina snů (2002)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190536
Osobností: 697813
Fotografií: 763956
Plakátů: 376532
Obsahů a biografií: 178263

Poslední komentáře

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10

Nesvatbovi (2005)

Nesvatbovi
Já mám tuhle komedii fakt   rád. V mém věku už na   takové velké lásky moc   nevěřím, ale ve filmu mě   to baví. Owen Wilson je   sympoš a více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10