2Bobule (2009)

2Bobule
67.1 %
 
 

Další název: 2 Bobule, Dvě bobule; 2Grapes

    Žánr: komedie
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 21.10.2009        
    Délka: 95 min.
„Nevinně o víně.“
Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou ve Višňové, v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Pěstuje s láskou, pokud možno bez chemie, a dokonce se snaží vyrobit náročné a rizikové slámové víno. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti svezou policisté. Nevyjde ani pokus zkratovat elektřinu v Honzově domě, a zatímco se Tichý probírá z rány proudem, dorazí do Višnové manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. Zatímco se Tichý znovu marně pokouší Jirku zlikvidovat, Honza se udobřuje s Klárou, Kocúrik hledá bankomat a dorazí i Marie, která hledá Jirku. Všichni přitom popíjejí víno, užívají si moravského venkova a vše možná směřuje ke šťastnému konci.

Zdroj: Nova

režie:
Vlad Lanné
 
 
hraje:
Kryštof Hádek (Honza), Lukáš Langmajer (Jirka), Tereza Ramba (Klára), Jiří Korn (Tichý), Lubomír Lipský (děda), Jiří Krampol (Pavel Kocúrik), Jana Švandová (Irena Kocúriková), Václav Postránecký (Michalica), Miroslav Táborský (Kozderka), Alice Šnirychová (Kozderková), Jana Pidrmanová (Marie), Marian Roden (František Mátl), Jan Antonín Duchoslav (drsný policajt), Radim Novák (hodný policajt), Jan Skopeček (děda Skopeček), Bohumil Šebesta (Vokoun), Marie Sladká (dáma v hotelu), Vendula Honzátková (dáma v hotelu), Miluše Janovová (dáma v hotelu), Diaka Bijou Camara (pokojská), Dušan Kysela (řidič dodávky), Pavel Sklenář (opilec), Dashdamba Nayankhyarvaa (asijský kuchař), Václav Štěpnička (kuchař), Petr Doležal (číšník), Martin Jetel (číšník), Tomáš Vican (farář), Tereza Vicanová (dívka ve vinné galerii), Martina Vicanová (vedoucí vinné galerie), Sylva Hudcová (uklízečka ve Vinné galerii), Martin Vican (cyklista-syn), Filip Marek (cyklista-otec), Miloš Škrdlík (prodavač), Božena Gustenová, Martin Nešpor, Josef Varmuža, Tomáš Ilias, Oldřich Drápal, Oldřich Bíza, Petr Skoupil, Jaroslav Suský, Marek Koštiál, Simona Čermáková, Darja Zemanová
 
 
námět:
Tomáš Holeček
 
 
scénář:
Tomáš Holeček
 
 
kamera:
Klaus Fuxjäger
 
 
hudba:
James Harries (a písně Tease, Crying over Spilt Tea, Early in the Morning of the Night Before, Caught in the Middle, Far Too Much, Edie, Hey Up, Three Bs, A'm Not Ready, Memories, As Fast as You Can, I'v a Feeling, I'v a Feeling II, A Long Way, Lost, Dream,), Grey McMurray (píseň Great Day), Caleb Burhans (píseň Great Day), Richard Krajčo (píseň cyRáno)
 
 
výprava-architekt:
Jan Zázvorka
 
 
kostýmy:
Hana Rambová
 
 
střih:
Adam Dvořák
 
 
zvuk:
Lukáš Moudrý, Studio Beep (sound design)
 
 
vedoucí produkce:
Roman Kašparovský
 
 
výtvarník:
Michaela Horáčková Hořejší
 
 
zpěv:
James Harries, Roman Vícha, Jan Lstibůrek, Daniel Šoltis, Rastislav Uhrík, Gawain Mathews, Grey McMurray, Caleb Burhans, Kryštof
 
 
text písně:
James Harries, Grey McMurray, Caleb Burhans, Richard Krajčo
 
 
choreografie:
Veronika Mádlová
 
 
zvláštní efekty:
Vít Petrášek, Milan Blažek
 
 
II. kamera:
Jiří Chod
 
 
koproducent:
Nova
 
 
koordinátor kaskadérů:
Martin Hub, Ladislav Lahoda
 
 
masky:
Adéla Robová
 
 
dramaturgie:
Petr Bok
 
 
asistent režie:
Martin Pavlacký, Matěj Leš, Pavel Berka
 
 
asistent kamery:
Petr Houdek (D.I.T.)
 
 
pomocná režie:
Tomáš Pavlacký, Shakir Hafoudh
 
 
spolupráce:
Zuzana Mařanová (0)
 
 
osvětlovač:
Petr Hons
 
 
výkonný producent:
David Rauch, Monika Šplíchalová
 
 
producent:
Adam Dvořák, Tomáš Vican
 
 
kaskadér:
Roman Kracík, Pavel Mayer, Martin Špůr, Ivo Zubatý, Miloš Kulhavý, Viktor Červenka, Jaroslav Pšenička (dublér), Ivan Mareš (dublér)
 
 
asistent zvuku:
Pavel Bělohlávek
 
 
zástupce vedoucího produkce:
Martina Mücková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.