21 dní (1940)

21 dní (21 Days)
57.3 %
 
 

21 Days

Další název: Dvacet jedna dní

    Žánr: drama
    Země: Velká Británie
    Délka: 72 min.
Larry Darrent (Laurence Olivier) v sebeobraně zabije manžela své přítelkyně Wandy (Vivien Leigh), který se jí snažil vydírat. Jeho bratr Keith (Leslie Banks) je zrovna před povýšením na soudce a snaží se svému bratrovi pomoci, jak může, ale zároveň nechce ohrozit svojí kariéru. Když je z vraždy obviněn nevinný člověk, rozbíhá se mašinérie soudů. Mladá dvojice má tři týdny na to, aby se přiznala nebo nechala nevinného člověka jít na šibenici.

Kriminální drama podle povídky Johna Galsworthyho natočil v roce 1940 Basil Dean ve spolupráci s českým kameramanem Janem Stallichem.  Autor: Frolíček

režie:
Basil Dean
 
 
hraje:
Vivien Leigh (Wanda), Leslie Banks (Keith Durrant), Laurence Olivier (Larry Durrant), Francis L. Sullivan (Mander), David Horne (Beavis), Hay Petrie (John Aloysius Evan), Esme Percy (Henry Walenn), Frederick Lloyd (Swinton), Robert Newton (Tolly), Victor Rietti (Antonio), Morris Harvey (Alexander MacPherson), Elliott Mason (Frau Grunlich), Arthur Young (Ascher), Meinhart Maur (Grunlich), Laurence Hanray (advokát), Fred Groves (Barnes), Aubrey Mallalieu (smírčí soudce)
 
 
námět:
John Galsworthy (román)
 
 
scénář:
Graham Greene, Basil Dean
 
 
kamera:
Jan Stallich
 
 
hudba:
John Greenwood
 
 
střih:
Charles Crichton
 
 
zvuk:
A. W. Watkins
 
 
produkce:
Alexander Korda
 
 
masky:
Stuart Freeborn (neuveden)
 
 
výprava:
Vincent Korda
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.