Zari
ohodnotit

Terapie [TV seriál]

Další název:
In Treatment
Rok:
2011
Délka:
21 minut, 45x21-29 minut
„Každý se potřebuje svěřit.“
Popis / Obsah / Info k filmu Terapie
Seriál TERAPIE je výjimečný svou psychologickou hloubkou, propracovaností postav i neobvyklým dějištěm. Téměř celý se odehrává v pracovně psychologa Marka Pošty (Karel Roden), kterého během jednotlivých dnů v týdnu navštěvuje několik různorodých pacientů.

Každé pondělí dochází do psychologovy pracovny vyzývavá Sandra (Tatiana Pauhofová), která se hned v úvodním díle přizná, že je do Marka zamilovaná. V úterý absolvuje terapii bývalý voják z Afghánistánu (Lukáš Hejlík), u kterého postupně vycházejí najevo jeho válečná traumata. Ve středu se psycholog setkává s mladičkou gymnastkou Lindou (Michaela Doubravová), jež předstíranou suverénností maskuje své sebevražedné sklony. Ve čtvrtek jej navštěvuje manželský pár (Anna Geislerová a Martin Hofmann), který se hádá kvůli zvažovanému potratu a jehož neshody souvisejí se špatnou komunikací.

Každý pátek hrdina navštěvuje svou starší kolegyni (Ditu), s níž konfrontuje své pochybnosti a rodinné starosti. Ditu zosobnila známá slovenská herečka Kamila Magálová. Psychologovu choť, s níž prožívá manželkou krizi, ztělesnila Klára Melíšková. Jejich dospívající dceru, s níž si otec rovněž moc nerozumí, si zahrála Berenika Kohoutová.

Zdroj: HBO Europe


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Terapie
Nastavte zrcadlo svojí duši při Terapii.
V české verzi seriálu, který vychází z izraelského originálu Be‘Tipul, můžeme v hlavní roli vidět Karla Rodena, který v roli psychologa Marka Pošty, čtyři pracovní dny naslouchá problémům svých klientů a pátý den sám podstupuje terapii u kolegyně Dity. Jednotlivými epizodami se prolínají lidské osudy a problémy, které dospívají do katarze v ordinaci psychologa Pošty v jeho vile a více či méně zasahují do jeho soukromého života a života jeho blízkých.
Scénáře jednotlivých epizod jsou uzpůsobeny českým poměrům, děj je postaven především na promyšlených dialozích a hereckých výkonech jednotlivých protagonistů v čele s Karlem Rodenem.
Společnost HBO Česká republika tímto projektem rozjíždí tvorbu vlastních seriálů a hodlá v ní nadále vytrvat.


Autor: Frolíček

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama