Duben
ohodnotit

Tak jde čas [TV seriál]

Days of Our Lives

Další název:
Tak plynie čas
Žánr:
Rok:
1965
Délka:
60 minut, v letech 1965-1975 30 min, od roku 1975 60 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Tak jde čas
Tak jde čas je americká mýdlová opera, která natáčí již od roku 1965 televizní stanice NBC a byla prodána do mnoha zemí po celém světě. Seriál vytvořila manželská dvojice Ted a Detty Cordayovi a Irina Phillipsová v roce 1964. Jedná se o jediný seriál NBC, který byl až do současnosti (2009) vysílán každý den. Neplánovaná poslední epizoda byla vysílána 18. září 2009 a seriál se tak zařadil na 3. místo nejdéle vysílaných seriálů v USA.

Od počátku se příběh věnoval tragédiím a triumfům rodiny Hortonů ze Salemu. V průběhu času byly dopisovány další a další postavy a rodiny, které vstupovaly do života Hortonovic klanu a poskytovali můstky pro další dramatické odbočky od hlavního děje. Stálicí příběhu je doktor Tom a jeho žena Alice, kteří stojí v čele Hortonovic klanu.
Jedním z nejdelších příběhů je znásilnění Laury Hortonové. Útočníkem je Billy Horton, bratr jejího manžela Mickeyho. Laura se se svým strašným zážitkem svěří svému tchánovi (doktor Tom Horton) a společně rozhodnou, že její manžel by se o tom nikdy neměl dozvědět. Tajemství původu Michaela Hortona, a také následné zdravotní problémy jeho domnělého otce Mickeyho, které se objevily po odhalení jeho původu, se v seriálu řešilo od roku 1968 do roku 1975.
Paralalaně řešil seriál další milostný trojúhelník mezi zpěvákem Dougem Williamsem, Addie Hortonovou (dcerou Toma a Alice) a její vlastní dcerou Julií. Zápletka kulminovala v roce 1974, kdy zemřela Addie a také v roce 1976, kdy se Doug s Julií vzali.
V 80. letech se do příběhu dostaly dvě další rodiny - Bradyovi a DiMeraovi. Rivalita mezi rodinami se stala hlavním důvodem, že v seriálu zůstali už natrvalo. Od té doby se příběh začal tříštit do mnoha dalších vedlejších příběhů a již se nevěnoval pouze klanu Hotonů.
V 90. let přišel do týmu jako scénárista James E. Reilly, pod jehož taktovkou se seriál odchýlil od tradičních problémů a příběhy byly prodchnuty tajemnem a nadpřirozenem. Děj se zaměřoval na boj dobra a zla, Bradyovi proti DiMerasovým. Po vzestupu sledovanosti následoval strmý pád. I přesto, že byl v roce 2006 najat nový scénárista Hogan Sheffer, nepodažilo se zvednout sledovanost a seriál oživit a bylo produkcí rozhodnuto seriál ukončit.


Autor: efCZa

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376618
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10