Zari
ohodnotit

Sto divů světa [TV seriál]

100 Wonders of the World

Země:
Rok:
2014
Délka:
52 minut, 13 epizod
„Francouzský cyklus dokumentů, věnovaný seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.“

Komentáře k filmu Sto divů světa

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.10.2020
Benátky, Džhópur, Miami,   Taxco, Notre Dame, Volubilis   … to všechno se dá pomocí   TV obrazovky navštívit   během necelé hodiny. Je to   bezesporu zajímavé, bohužel   však i trochu zmatené   cestování, které   přeskakuje odněkud někam a   v divákově hlavě tak   zanechá cestopisný mišmaš.   Tvůrci seriálu se snažili   ukázat nám toho co nejvíc,   což je sice fajn, ovšem i   tady platí, že méně je   někdy více.
Krikri
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.12.2017
Nápad na takto zpracovaný   cestopisný dokument je sice   zajímavý a originální,   ovšem výsledné provedení   mě velice zklamalo.   Největším úskalím cyklu   je, že se tvůrci zaměřili   na asi jen 10 vybraných   destinací (Mexiko, USA +   latinskoamerické země, z   Evropy se střídá Francie s   Itálií, z Afriky Egypt a   Marko, z Asie Indie a   Thajsko), zatímco mnohé   jiné jsou odbyty buď pouze   jednou nebo se na ně   nedostalo vůbec. Zcela   vynechány jsou veškeré   země bývalého SSSR (přitom   paláce a mešity v   Samarkandu, Buchaře a Chivě   by dozajista stály za   zmínku) a vlastně i ostatní   země Východního bloku,   stejně tak i celá   Skandinávie, střední Evropa   a Balkán. Namísto toho se   filmaři stále točí v kruhu   několika málo zemí, které   kdysi Francouzi kolonizovali.   Tvůrci zapomněli i na   slavný bhútánský klášter   Taktsang (Tygří hnízdo)   tyčící se vysoko ve   skalách poblíž města Paro.   Ale hlavně že si vyloženě   do každého dílu protlačili   nějaký zámek na Loiře a   protekční Mexiko, jen toto   by vystačilo na samostatný   seriál. Od Francouzů,   kteří obvykle mívají   dobré cestopisy bych čekal   větší preciznost. Takhle   ale pro naprosto   neprofesionální   neobjektivitu a velmi omezený   výběr lokalit nemohu dát   lepší hodnocení než slabé   4 * a 35%.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

25 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Šikmá věž v Pise

11:15 - 12:15

40 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:50 - 12:00

5 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:15 - 12:20

40 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Richard Leaf

Leaf Richard

Šuchrat Irgašev

Irgašev Šuchrat

Virgil W. Vogel

Vogel Virgil W.

Hulk (The Hulk)

Hulk
The Hulk

Naposled navštívené:
Richard Leaf

Leaf Richard

Šuchrat Irgašev

Irgašev Šuchrat

Virgil W. Vogel

Vogel Virgil W.

Hulk (The Hulk)

Hulk
The Hulk