Zari
ohodnotit

Panství Downton [TV seriál]

Panství Downton - Vánoční speciál (2011) - 10. díl (2. série)

Dowton Abbey Christmas special

Žánr:
Rok:
2011
Délka:
60 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Panství Downton - Vánoční speciál
Na Downtonu se v čase Vánoc a Nového roku překlenují zajímavé a dramatické události i do počátku roku 1920. Probíhá soudní řízení ve věci údajné vraždy Batesovy první manželky Very. Anna, je zoufalá z verdiktu - rozsudku smrti nad jejím manželem Johnem Batesem, a situaci prožívá s Annou i personál a celá lordova rodina, která si přímého a čestného Batese váží. Mathew a právník lorda Roberta věří, že je tu ještě naděje, a intervenuje ve věci odvolání rozsudku smrti a snížení alespoň na doživotí. Věří, že se mohou posléze odvolat a zpochybnit vratké a nedostatečné důkazy.
Mary je nešťastná, a proto ještě tím víc vnímá některé nedostatky snoubence Richarda Carlislea, který začíná až chorobně žárlit. Vlastně je to i proto, že po smrti křehké Lavinie se stal Mathew znovu volným a nezadaným. Mathew se pomalu s Viviinou smrtí vyrovnává, ale nechce si připustit, že by po všech událostech mohl mít s Mary společnou budoucnost, i když ho jeho matka utvrzuje o opaku.
Otec - lord Robert se konečně dozvídá tajemství, pro které Mary cítí odpovědnost a povinnost vzít si novinového magnáta, který už nechce dál čekat, a chce se pochopitelně co nejdříve oženit. Sir Richard nabídne Mary, aby se s Carlislem rozešla a nedala si zničit pro cokoliv život. Východiskem je podle jeho názoru cesta do Ameriky za babičkou, matkou lady Cory.
Lokaj Thomas, který znovu nastoupil do služby se snaží získat místo komorníka za Johna Batese, a doufá, že si zajistí byť i dalším podlým činem lordovu přízeň. Kuchtička Daisy stále zápasí se svým svědomím týkajícím se svatby s Williamem. Proto se stále vyhýbala jeho otci. Ten jí ale ubezpečí, že jí měl William rád, protože byla pro něj jedinečná, a že i pro něj je jako jeho dcera výjmečná, a že si to William nepochybně přál, aby měla Daisy svou rodinu.
Zamilovaná sestra lorda Richarda, Rosamund, je varována matkou – hraběnkou Violet, že se s ní chce lord Hepworth, který se o ní uchází, oženit jen pro peníze, protože je nesmírně zadlužený. Ukáže se, že matka měla tak, jako častokrát pravdu.

Diváka obdivujícího tento mistrně natočený britský seriál, čeká rozuzlení a závěr druhé části.
Takže nashledanou u třetí serie….

MHCB


Autor: clara.bow

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pokračování po letech (1986) [...

09:45 - 10:20

10 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

09:25 - 10:10

30 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Gympl s (r)učením omezeným (20...

09:35 - 10:55

20 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Prima - Malý pitaval z velkého města (...

09:15 - 10:30

40 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Reklama