Duben
ohodnotit

Kassandra [TV seriál]

Žánr:
Země:
Rok:
1992
Délka:
45 minut, 45 x 150 dílů
Popis / Obsah / Info k filmu Kassandra
Andreína Arochová je krásná dívka, která má lásku svého otce Alfonsa a přátelství Ofélie, neteře hospodyně u Arochových. Ona si však přeje získat srdce doktora Ernesta Ranjela. Užívá si bezstarostného mládí, společně s Ofélií navštíví dokonce věštkyni v cirkuse. Netuší, že Dorinda z její dlaně vyčetla velmi krátký život, jež Andreínu čeká. Dívka se cítí unavená, podstoupí vyšetření a dr. Ranjel zjistí, že je těžce nemocná. Alfonso prosí Ernesta, aby po pár měsíců života, které jeho dceři zbývají, ji učinil šťastnou a oženil se s ní, i když dívku nemiluje. Ernesto po krátkém váhání souhlasí. Soucit se změní ve skutečnou lásku a mladí manželé se těší na narození miminka. Na svět přichází dceruška. Anreína vzápětí umírá.

Žalem zlomený Ernesto odlétá do Evropy a prosí Ofélii, aby se o jeho dcerku postarala. Ani on se již nevrátí. Zahyne při letecké katastrofě. Andreínina dcerka je trnem v oku Hermínii, Alfonsově choti a Andreínině maceše. Žena, která chce veškeré dědictví pro své dva syny – Louise Davida a Ignácia (ten je obzvlášť matčiným oblíbencem), vymyslí ďábelský plán. Mladá cikánka, dcera Dorindy, zemřela při porodu a s ní i její dítě. Hermínie na místo Alfonsovy vnučky přináší mrtvé novorozeně a holčičku nechá odnést do cirkusu. Před celým světem tak maličká dcerka manželů Ranjelových je považována za mrtvou. Jediná Ofélie má pochybnosti…

Uplyne téměř dvacet let. V cirkuse vyrostla krásná tanečnice Kassandra, milující babičku Dorindu a netušící, že není její skutečnou vnučkou. Dívku miluje Randú, nejmocnější člověk v cirkuse. Ona je však okouzlena sympatickým mladíkem, s nímž se setká při jedné štaci. Ti mladí muži jsou ovšem ve skutečnosti dva – dvojčata, synové Hermínie. Kassandra nejprve poznává velmi letmo Louise Davida, později také Ignácia. Louis David mezitím odjíždí. Ignácio příliš nestojí o vztah s dívkou – cikánkou, vše se změní ve chvíli, kdy je dívka spatřena Hermínií a dalšími lidmi, kteří znali její matku Andreínu. Kassandra je kopií své matky. Ignácio se rozhodne s Kassandrou oženit, aby mu připadl majetek Alfonsa Arochi. Kassandra z cirkusového prostředí přichází do domu svého dědečka, který odhalil podvod manželky Hermínie. Prozatím se však rodina rozhodne, že Kassandře neprozradí skutečnou pravdu.

Kassandra po sňatku odjíždí s Ignáciem do chaty na pobřeží. Po svatební noci je Ignácio zavražděn Rosaurou, svou bývalou milenkou a současně služebnou u Arochů. Žárlivá žena neunesla Ignáciovu zradu. Kassandra vyslechne hádku Ignácia a Rosaury. Odhalí, že si ji vzal jenom pro peníze, neboť je vnučkou Alfonse Arochi. V domě Arochových vyrostla Isabela, dcera Rosaury a Ignácia, kterou však dlouho vydávala Rosaura za nalezence. Rozmazlená dívka se teprve v dospělosti dovídá, že je dcerou služebné, což ji velmi poníží, současně však je však spokojena s tím, že je vnučkou Hermínie. Také ona touží po rodinném majetku.

Mrtvého Ignácia nalezne Louis David. Pohřbí jej a přisahá pomstu. Domnívá se, že bratra nechala zavraždit Kassandra. Není si však jist, proto se rozhodne využít vzájemné podoby a vydává se za Ignácia. Ani Kassandra netuší, že to není skutečný Ignácio. Hermínie jediná své syny rozezná. Obviní Kassandru z vraždy. Ta čeká Ignáciovo dítě. Čeká ji soudní proces, v němž ji zastupuje Manrique Alonso, Oféliin švagr.

Rodina Ofélie představuje další dějovou linii. Roberto Alonso od své ženy Ofélie a dcery Lilie Rosy před léty odešel. Ofélie tvrdě pracovala, aby se obě uživily. Lilia Rosa je už mnoho let upoutána na invalidní vozík. Ze šoku přestala chodit. Obě ženy těší přátelství Hemy, švagrové Alfonse Arochi a Andreíniny tety, která však byla vrstevnicí své neteře. Hema jako asistentka advokáta Manrique pozná jeho bratra Roberta. Zamilují se do sebe, aniž Hema tuší, že je skutečným manželem Ofélie. Po odhalení pravdy bolestí zlomená Hema odmítá rozbít manželství své nejlepší přítelkyně a prosí Roberta, aby se vrátil ke své ženě a dceři. Lilia Rosa však situaci vidí jinak a Hemu začne považovat za zrádkyni, která chtěla rozbít její rodinu a ublížila její matce.

Situace začíná být dramatická. Kassandra předčasně porodí synka, ten brzy zemře. Ofélie trpí velkými bolestmi hlavy. Roberto odhalí nádor na mozku, rozhodne se své ženě neříct skutečnou pravdu o její nemoci. Ofélie oslepne, ale přesto se těší na vnoučátko. Lilia Rosa se mezitím uzdraví, začne chodit a provdá se za mladého cikána Glinku, kamaráda Kassandry. Nové rodinné štěstí dívce kalí matčina nemoc a přítomnost Hemy, které stále nedokázala odpustit. Ofélie však Hemu stále považuje za nejlepší přítelkyni. Manrique utrpí nehodu a zůstane upoután na invalidní vozík. Nejprve se zdá, že nebude již moci obhajovat Kassandru v jejím případu, on však posléze se vrací zpět do práce navzdory postižení. Kassandřinu nevinu může dokázat záhadně zmizelý dopis. Ten napsal její dědeček Alfonso, který zřejmě viděl Ignáciova vraha. Alfonso však po záchvatu mrtvice zemře.

Jediný důkaz o nevině Kassandry má u sebe Matias, otec Rosaury. Nechce udat vlastní dceru, avšak nakonec v něm zvítězí morální stránka nad otcovskou láskou. Předává dopis soudu. Rosaura je usvědčena a uvržena do vězení. Kassandra má před svatbou s Manriquem, ale je unesena Louisem Davidem. Dá naplno průchod svým citům. Oba mladí lidé se milují. Hermínie pozdě pochopila, že Rosaura je had, jehož si hřála na prsou. Nenávisti plná služebná ještě před svým zatčením povalila Hermínii a těžce ji zranila. Hermínie ví, že zemře, prosí o odpuštění Kassandru, učiní plné doznání o záměně dětí před mnoha lety. Také na Kassandru nechá přepsat veškerý majetek. Louis David a Kassandra matce odpouštějí a jsou zdrceni její smrtí. Jediná, kdo pro babičku upřímně nepláče, je Isabela. Na základě posledního matčina přání ji Louis David vykáže z domu, aby se naučila skromně žít a poctivě pracovat. Pokořené vnučky se ujímá Matias a podaří se mu ve zhýčkané dívce objevit dobrou stránku její povahy. Také Hema a Roberto dojdou svého štěstí, které je bohužel vykoupeno smrtí Ofélie. Lilia Rosa nachází Hemin dopis, v němž prosila jejího otce, aby neopouštěl svou rodinu. Uvědomuje si, že to byla právě Hema, kdo Ofélii Roberta vrátil. Přichází za Hemou a přivádí ji do otcova domu. V závěru se koná společná svatba Kassandry s Louisem Davidem a Roberta s Hemou.


Autor: Hortensie

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Král Drozdí brada (1984)

07:10 - 08:45

37 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

07:40 - 08:25

7 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Lucie, postrach ulice (1983)

07:30 - 09:15

17 minut již uběhlo
88 minut zbývá do konce

Prima - Víla Zuběnka (2010)

07:40 - 09:45

7 minut již uběhlo
118 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190603
Osobností: 697936
Fotografií: 764352
Plakátů: 376796
Obsahů a biografií: 178338

Poslední komentáře

První večeře (2018)

První večeře
Tedy, na to, že jde o   krátkometrážní studentskou   záležitost se stopáží   necelé čtvrthodinky, musím   smeknout před nápaditostí a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Hlasy mrtvých (2023)

Hlasy mrtvých
Slečna so zdedenou   nehnuteľnosťou, čarodejnica   Vrecohlavová v suterénnych   priestoroch, a zopár   hereckých poskokov to majú   marné, keď více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 5 / 10

Pilulka (1999) [TV epizoda]

Pilulka
Kelso se dozví, že Jackie je   těhotná a je z toho hotovej,   Donna proto radši objednává   v lékárně antikoncepci, v   lékárně se sejdou Eric,   jeho ségra a Bob Piciotti a   dál docela švanda:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

První rande (1999) [TV epizoda]

První rande
Konečně první rande Erica s   Donnou a právě na   Valentýna. Hyde jim to chce   zhatit, ale moc se mu to   nezdaří a Kelso chce stále   další sex s Jackie, ta mu ho   odpírá, ale nakonec?:-))

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Young Catherine (1991) [TV film]

Young Catherine
Legendární historie o   mladičké pruské princezně,   která se měla stát   manželkou šíleného   následníka ruského trůnu a   nakonec se stala více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10