Zari
ohodnotit

Euforie [TV seriál]

Euphoria

Žánr:
Rok:
2019
Délka:
52 minut

Obsah filmu Euforie

 
Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya.

HBO Europe

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

naineko
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2020
Popravdě nevím, jak to zařadit. Jednoznačným   plus je vyobrazení trans a nehetero problematiky   - lidi jsou ruzní a proč to řešit, nechme je   žít. Herecké výkony jsou skvěle. To další   je už těžší. V prvním a druhém díle je   divák upozorněn na možnost falešného   vypravěče a v závěru není jasné o čem nebo   o kom to vlastně celé bylo. Rozvržení do   "školního roku na highschool" je už   otravné, ale alespoň se seriál vyvaroval   většiny obvyklých stereotypů a klišé.   Kamera, střih, scénář jsou odvážné a   promyšlené... na poprvé, na podruhé... pak už   to začíná být unavující až nepříjemné.   Dospívání může být o napětí, ale ne o   napětí neustále se navyšujícím a stále   přítomným. V celé sérii snad až na jednu   postavu není nikdo normální (tím nemyslím   sexuální identitu, orientaci či   psychopatologii) - postavy jsou prostě velmi   težko uvěřitelné, všechna rodinná zázemí   jsou nějak pokřivená (a docela majetná).   Nicméně to by šlo přiřknout alegorickému   vyznění série. Což je i kámen úrazu. V jednu   chvíli divák netuší jestli kouká na porno   verzi Beverly Hills 90210, Trainspotting, Šestý   smysl, Stranger Things nebo 1984. Série je snad   hlavně lyrická - o náladách a o děj zas tak   moc nejde, ale kdo ví...
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.7.2020
Vysoce ceněný a chválený seriál, ale mě to   prostě vůbec nechytlo. Není to na špatné   téma, ale zpracování mi nesedlo. Z postav mně   nikdo moc sympatický nebyl, čekal jsem seriál o   vztazích, sexu a dalších věcech, což zde je,   ale v jiném kabátě - 40%.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama