Zari

Diana Dors

Povolání:
Rodné jméno:
Diana Mary Fluck
Národnost:
Narození:
23.10. 1931, Swindon, Wiltshire, Anglie, Velká Británie
Úmrtí:
4.5. 1984, Windsor, Berkshire, Anglie, Velká Británie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Herečka a modelka - Diana Dors, vlastním jménem Diana Mary Fluch, se narodila ve Swindonu v Anglii 23.10.1931. Své vzdělání ukončila na Colevillské škole a následovala LAMDA – tak trochu obdoba naší AMU nebo JAMU, která se současně starala o zázemí svých nastávajících umělců a zabezpečovala jejich práci. Diana sama byla už brzy považována za bombshells – blod výbuch, jak byla již před ní nazývána v Hollywoodu třeba filmová legenda Jean Harlow, nebo později Marilyn Monroe a Jane Mansfield. Diana debutovala v roce 1947 ve filmu Dancing with Crime.

Dá se říci, že její role byly více méně stavěny na její sexualitě a velké přitažlivosti. Diana nebyla jen pěkná a sexy platinová blondýnka, ale uměla svou práci dobře zúročit. Začínala v různých žánrech. Od kriminálních příběhů, kde hrála i vražedkyně - Yield to the Night 1956, po situační komedie – např. jedna z nich byla uváděna u nás – z roku 1964 - Allez France!, kde hrála sama sebe a dokázala si ze sebe udělat legraci, když hrála krásnou, ale trošku hloupou slavnou herečku. Příběh pojednával o francouzském fanouškovi fotbalu, který si na tajno před svatbou vyrazí s kamarády na zápas do Londýna a přijde na stadionu o přední zub. Co se přihodí poté, co mu zubař zub „usadí“, ale přikáže mu po celou dobu nemluvit – prostě „držet jazyk za zuby“ a obleče na sebe uniformu anglického policisty, kterou si chtěl „jenom vyzkoušet“…vypráví celý film, který je perfektní komedií plnou výborně vygradovaných gagů. Film měl ve své době obrovský úspěch. K jejím schopnostem zdatné obchodnice mohu podotknout jenom to, že byla už ve dvaceti letech nejmladší, registrovanou majitelkou Rolls Royce ve Velké Británii.

Diana Dors sice pracovně v USA několikrát byla a natáčela zde filmy, i pro televizi, ale nelíbilo se jí zde natolik, aby se rozhodla pro život zde. Dávala přednost Evropě, která se jí zdála být klidnější a jaksi kultivovanější. Někdy také pracovala jako Diana d´Ors. Filmy, které natáčela, se, jak podotýkali často kritici, podobaly stylem filmům s Marilyn Monroe. Zdá se, že se některý typ rolí promítal i do jejího soukromého života stejně tak jako u Monroe. Diana byla třikrát vdaná - poprvé za Dennise Hamiltona – 1951 – 3.1.1959 do jeho tragické smrti, druhým mužem byl herec Richard Dawson 1960 -1966, měli spolu dva syny - Marka Dawsona a Caryho. Poslední manžel byl herec Alan Lake od roku 1968, měli spolu syna Jasona, celá rodina žila v Sunningdale Berks ve Velké Británii.

O Dianě Dors by se dalo říct, že byla i velmi slušná zpěvačka. Natočila kompletní album u spol. Columbia Records s názvem - Swinging Dors, jinak je o ní známo, že ráda vystupovala s orchestrem „naživo“ a spolupracovala především se swing-orchestrem Wally Stotta. Natočila také pro spol. - EMY, a nebo v rozhlase skladby - Passing By / It's A Small World. V 1982, pro hudební spol. The Nomis Label - Where Did They Go / It's You Again – v duetu se synem Garym.

Diana onemocněla na rakovinu, kterou jí diagnostikovali v roce 1982. Natočila ještě poslední film - Steaming, který měl premiéru až v roce 1985. Zemřela 4. 5. 1984 ve věku 52 let. Natočila více než 100 filmů.

Marta Holubová-clara.bow

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Strach nad městem (1975)

22:25 - 00:25

55 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

ČT2 - Wall Street: Peníze nikdy nesp...

22:10 - 00:20

70 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

NOVA - Avengers: Infinity War (2018)

21:55 - 00:55

85 minut již uběhlo
95 minut zbývá do konce

Prima - Rambo 2 (1985)

22:50 - 00:30

30 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Diana Dors

Dors Diana

Steve Latshaw

Latshaw Steve

Naposled navštívené:
Diana Dors

Dors Diana

Steve Latshaw

Latshaw Steve