Zari

Daniel Hůlka

Povolání:
Národnost:
Věk:
56
Narození:
1.6. 1968, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Pán démonů, charismatický zpěvák se sytým basem, Daniel Hůlka, se narodil 1. 6. 1968 v Praze a už v dětství studoval hru na klavír, flétnu a klarinet, na střední škole hrával vrcholově volejbal - kvůli zdravotním problémům sportu načas zanechal.

Na dráhu operního zpěváka se připravoval pod vedením profesora Jankovského. Po absolutoriu hostoval ve více divadlech - F. X. Šaldy (Liberec), v Městském divadle (Ústí nad Labem), J. K. Tyla (Plzeň). Zazářil alternací za tehdy nemocného Daniela Landu v Draculovi (1995) a o dva roky později sesadil "božského Karla" z první příčky v anketě Zlatý slavík.

Jeho dvorním skladatelem i producentem vyprodaných muzikálů - DON GIOVANNI, FIGAROVA SVATBA, CARMEN, MONTE CHRISTO, TŘI MUŠKETÝŘI, BÍDNÍCI, JEKYLL A HYDE, EXCALIBUR se stal (dnes již zesnulý) Karel Svoboda a zpěvák Hůlka vstoupil r. 1999 rolí krále Brambase do světa filmu, a to v pohádce Z. Trošky Z PEKLA ŠTĚSTÍ.

V den svých 34. narozenin se Hůlka oženil s tanečnicí Libuší Haraštovou, toto manželství však trvalo jen krátce. Kromě nesporných pěveckých kvalit plní D. Hůlka bulvární plátky hlavně svými excesy (nedovolené trhání květin na veřejném prostranství, dobrovolná hospitalizace v Bohnicích aj.).

Média také zviditelňují jeho vztahy, většinou s kolegyněmi z branže - tanečnice Lenka Bílková a Alena Šeďová a finalistka SuperStar, o 20 let mladší Šárka Vaňková.

Kromě úžasného zpěvu je D. Hůlka, žijící v Jevanech u Prahy, nadšený motorkář, aktivní sportovec - hokej, jezdectví, squash, kulečník, plavání. Zcela čerstvá (listopad 2009) je oficiální zpráva o jeho rozchodu s poslední přítelkyní Š. Vaňkovou.

Autor: Angelika2808

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Strážmistr Topinka (2019) [TV ...

21:25 - 22:19

6 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

ČT2 - Poslední ostří hoši (1976)

20:30 - 22:10

61 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

20:20 - 21:40

71 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Zrádci

20:15 - 21:35

76 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Daniel Hůlka

Hůlka Daniel

Naposled navštívené:
Daniel Hůlka

Hůlka Daniel