Zari

Tomáš Havlínek

Povolání:
Národnost:
Věk:
32
Narození:
30.6. 1992, Karlovy Vary, Česká republika
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Tomáš Havlínek se narodil roku 1992 v Karlových Varech. Po maturitě na hudebním gymnáziu nastoupil na DAMU, obor činoherní herectví pod vedením Milana Schejbala. Po absolvaci studia nastoupil do angažmá v Jihočeském divadle, kde už při studiu hostoval. Dále hostoval například v Divadle Pod Palmovkou nebo Na Vinohradech.

V současné době ho můžete vidět v Jihočeském divadle, kde ztvárnil celou řadu zajímavých rolí (např. role Puka v představení Shakespeare v Hollywoodu). Dále působí v projektu uskupení Díra na trhu. S tímto uměleckým spolkem vystupuje v prostoru NoD v netradičním představení Plešatá zpěvačka.

Televizních a filmových rolí už má za sebou Tomáš už od studijních let několik. Z filmů a seriálů jmenujme například Americké dopisy, Monstrum, Bohéma, Případy 1. oddělení nebo pohádku Řachanda, kde ztvárnil bláznivého prince Jaromíra.

Tomáš má krom hereckého talentu také hudební talent. Deset let hrál v symfonickém orchestru a nyní vystupuje jako houslista s několika hudebními uskupeními různých stylů. Od jazzu, funku, přes underground až po hru na elektrické housle s DJs.

Kromě divadla a hudby má rád nedotčenou přírodu, dobré lidi, řízení auta a aktivní sport (badminton, tenis, atletiku až po malou kopanou).

Zdroj: L. Daňková

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tomáš Havlínek

Havlínek Tomáš

Naposled navštívené:
Tomáš Havlínek

Havlínek Tomáš