Zari
Životopis (biografie) / Informace:
Vratislav Běčák je brněnský rodák a věrný žabovřeský patriot. V této brněnské čtvrti také vychodil základní školu, během školních let vystupoval v dramatickém kroužku a po ukončení školní docházky se přihlásil na herecké oddělení Konzervatoře Brno. Byl přijat a studoval u Aranky Lapešové, Ludmily Slancové a Vladimíra Krátkého.

Svá učednická léta ukončil v roce 2005 maturitou a rolí Algernona Moncrieffa ve Wildeově hře Jak je důležité míti Filipa.

Následně se stal členem činohry Národního divadla Brno, kde jako svou první roli nastudoval Cherubína v Beaumarchaisově Figarově svatbě. Několik postav hrál v inscenaci Andersenovy Sněhové královny, v Sofoklově Antigoně vytvořil roli Polyneika, v Brechtově Matce Kuráži Mladého vojáka, v Dürrenmattově Návštěvě staré dámy postavy tří manželů. Postavu sluhy Šůse hraje v Shakespearových Veselých paničkách windsdorských, ve Feydeauově Takové ženské na krku hraje Antonia a Ženicha.

V současném repertoáru Mahenovy činohry se s ním můžeme setkat v postavách rytíře des Grieuxe v Nezvalově Manon Lescaut, v titulní roli Tylova Strakonického dudáka. V Dumasově Královně Margot v divadelní adaptaci Střeženého Parnasu hraje roli hraběte de la Mole, velké role mu přinesla inscenace Groszmannovy a Šotkovského Náměstíčka podle Goldoniho, kde hraje Toniho, a Drábkovi Furianti 2008, kde vytváří postavu Václava Dubského. V Tajemství zlatého draka hraje Vladimíra Krále. V Shakespearově Antoniovi a Kleopatře roli Érose.

Pohostinsky účinkuje v roli Malcolma v Shakespearově Macbethovi na scéně Divadla u stolu.
Národní divadlo Brno

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:35 - 11:30

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

10:20 - 11:15

35 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:55 - 11:50

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:15 - 11:15

40 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Vratislav Běčák

Běčák Vratislav

Naposled navštívené:
Vratislav Běčák

Běčák Vratislav