Zari

Sabina Remundová

Povolání:
Národnost:
Věk:
52
Narození:
18.5. 1972, Písek, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Sabina Remundová se narodila jako starší dcera vynikající české herečce Ivě Janžurové a herci a hlavně režisérovi Stanislavu Remundovi, v roce 1972. Mladší sestra Theodora i ona jdou ve stopách svých rodičů. Sabina vystudovala hudebně – dramatický obor pražské konzervatoře a DAMU. Hraje divadlo, píše scénáře a pustila se i do režie. Se svými rodiči a se sestrou Theodorou účinkují v rodinném divadle, pro které autorsky píše divadelní hry.

Mezi prvními kroky před kamerou, bylo účinkování ve filmu Jak se točí Rozmarýny, ale byla to malá komparzní role. V roce 1994 je zaznamenaná epizodní role ve filmu Díky za každé nové ráno, kde byla hlavní role pro Ivanu Chýlkovou. Větší herecký prostor měla, dalo by se říci, v rodinném filmu Výlet (2002), který natočila Alice Nellis, kde hraje po boku sestry Theodory a maminky Ivy Janžurové. V příběhu manželka - vdova a její dvě dcery chtějí splnit poslední přání tatínka, vezmou auto a jedou s jeho popelem, uložit jej do jeho kraje, mládí, na Slovensko, odkud pocházel.

Sabina se dále velice často setkávala na place se svojí matkou Ivou Janžurovou (Výlet, Na psí knížku, Cukrárna). Hrála v Trapasech (2007) a v Tv seriálu z poslední doby Cukrárna (2011), kde hraje opět dceru své matce. V příběhu mladá rodina, dostává šanci pracovat v USA a po odjezdu nechávají babičku samotnou ve velkém bytě.

V letošním roce 2011 byl v premiéře 2. června, uveden velkofilm Lidice, který si připravovala k natáčení Alice Nellis, ale pro její onemocnění film natočil režisér Petr Nikolaev. Každý divák, který přišel do kina, věděl a znal osud Lidic, byl zvědavý, jak se s tímto těžkým tématem poperou autoři po letech, kdy je známé filmové zpracování režisérem Otakarem Vávrou, které se moc nepovedlo. V tomto novém velkofilmu hraje Sabina pobožnou Toničku a diváci stojí fronty na lístky. Kdy se tohle stalo naposledy na český film?

Dále jako host vystoupila v talkshow Haliny Pawlowské Banánové rybičky (1999), v další talkshow Jana Krause (2011).

Sabina Remundová žije s manželem, se kterým má dvě děti, v Praze.
Natočila: Maryška (2003)..

Autor: jarda53

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sabina Remundová

Remundová Sabina

Naposled navštívené:
Sabina Remundová

Remundová Sabina