Zari

Michelle Clunie

Povolání:
Národnost:
Věk:
54
Narození:
7.11. 1969, Portland, Oregon, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Michelle Clunie se narodila 7. listopadu 1969 v Portlandu v Oregonu. Jako dítě byla velice stydlivá a uzavřená, posedlá pouze svou rockovou sbírkou. Matka ji vedla k tanci, umění a hudbě – hrála na housle. Není tedy divu, že svou kariéru začala jako baletka, když přijala stipendium na Akademii profesionálního baletu.
Poprvé okusila herectví v pátém ročníku, když dostala hlavní roli v nadčasovém příběhu „Cinderrabbit“. Následně ji inspirovalo, když viděla Lauren Becall v „To have and have not“.
Po vysoké škole tedy prodala za 200 dolarů své housle a přestěhovala se do Los Angeles.
Od reklamy na zubní pastu pro MTV se dostala k roli žárlivé ženské z Greenwich Village, která si svou agresi vybíjí na mužích. Tato role jí vynesla cenu Los Angeles Dramalougue, pro nejlepší herečku. Brzy si ji pod svá křídla vzal Milton Katselas.
Měla možnost pracovat s Tennessee Williamsem, Arthurem Millerem a Eugenem O´Neilem, které zbožňovala.
Michelle pracovala pro televizi i film, ale pořád hledala něco výjimečného, revolučního. Našla to v seriálu Queer as folk, kde dostala roli lesbičky Melanie Marcus.
Co se týká jejího soukromí, to si Michelle dost hlídá, prozradila ale, že je hetero i když jí kvůli seriálu QAF mnozí mají za symbol lesbické komunity.

Autor: Cardigan

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Michelle Clunie

Clunie Michelle

Naposled navštívené:
Michelle Clunie

Clunie Michelle