Zari

Cory Monteith

Povolání:
Národnost:
Narození:
11.5. 1982, Calgary, Alberta, Kanada
Úmrtí:
13.7. 2013, Vancouver, Kanada
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Herec Cory Allan Monteith se narodil se v Calgary v Kanadě, vyrostl však poblíž Vancouver Islandu, kam se jeho rodina přestěhovala, když mu byly dva roky. Předtím, než byl objeven pro film, se živil různými "malými" zaměstnáními, pracoval například jako dveřník ve Wallmartu, řidič školního autobusu nebo spravoval střechy.

Již odmala projevoval herecký talent, nikdy se však hraním pořádně nezabýval. Až když pracoval jako taxikář, jeho zákazníci mu opakovaně doporučovali zkusit štěstí. Cory se nad sebou pořádně zamyslel a rozhodl se dát hraní šanci, poprvé se zapsal do hereckých kurzů. Tam také objevil, že hraní je opravdu to, co ho baví úplné ze všeho nejvíce.

Ve dvaceti se rozhodl odstěhovat od rodiny a přesídlil do Vancouveru, kde se mu jevili větší šance uplatnit se v profesionální herecké kariéře. Měl štěstí, v roce 2005 ho objevil filmový producent Davud DeCoteau a nabídl mu roli ve filmu Killer Bash. Díky tomuto filmu začaly nabídky přicházet sami, většinou však pouze na seriálové epizodní roličky.

V roce 2007 se objevil na delší dobu v seriálu MTV Kaya, největší role však přišla v roce 2009, kdy získal jednu z hlavních roli v hudebním teenage seriálu televize FOX, Glee. Objevuje se zde jako Finn Hudson, zpěvák a fotbalista a podváděný přítel.

Cory nikdy nevystudoval střední školu, své vzdělání ukončil už v 9. třídě. Možná i díky tomu měl více času venovat se hudbě a v nynější době je zkušeným bubeníkem i zpěvákem. Na jeho konkurzové nahrávce do Glee bubnoval také na skleněné láhve a odpadkové koše, aby co nejlépe demonstroval svou hudební všestrannost. Miluje hokej a basketbal, aktivně se věnuje skimboardingu a surfingu.

Autor: salte

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Z metropole

05:30 - 06:00

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - --

05:45 - 06:00

3 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

05:00 - 06:05

48 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Casanova (2005)

03:25 - 05:59

143 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Cory Monteith

Monteith Cory

Naposled navštívené:
Cory Monteith

Monteith Cory