Zari
Životopis (biografie) / Informace:
Zuzana Štancelová studovala na Střední průmyslové škole grafické v Praze, obor „Grafická úprava“. Souběžně se soukromě učila kresbu a malbu u grafika a malíře Zdeňka Chotěnovského, dále u malíře, dlouholetého kantora na UMPRUM Václava Menčíka. Po ukončení střední školy pokračovala ve studiích na Divadelní fakultě Akademie múzických umění v Praze, obor scénografie pro loutková divadla. Kresbu, malbu zde vyučoval malíř a scénograf Květoslav Bubeník.
Vysokou školu absolvovala v roce 1990. Od té doby pracuje jako výtvarník a scénograf ve svobodném povolání. Coby scénograf pracovala dosud pro divadla česká ( Národní divadlo moravsko-slezské v Ostravě, Národní divadlo v Brně, divadlo Minor v Praze, divadlo Lampión v Kladně, německá ( Puppenspielkiste Ravensburg) a rakouská (Zorell-Vondrak), výtvarně zpracovávala představení pro děti i dospělé.
Spolupracovala jako výtvarník s Českou televizí už od svých 18ti let, po absolvování vysoké školy vytvořila kostýmy k několika inscenacím, například k pohádce „O touze“ ( 1992 ). V roce 2005 se podílela autorsky na filmu „Mezi námi přáteli“ svého manžela Vlada Štancela především jako kostýmní výtvarník.
V roce 2009 spolu v tandemu pracovali na filmu producenta a autora Tomáše Magnuska „Pamětnice“.
Věnuje se také ilustracím a portrétům. Ilustrovala několik knih pro děti ( Praha, město věží – Praha, město vežaté, Bratislava, město na Dunaji). V roce 2008 vyšla kniha Dlužník aneb povídky z natáčení autora Vlada Štancela, povídková knížka je doprovázena jejími ilustracemi.
Svoji volnou malířskou tvorbu vystavovala na několika samostatných výstavách v České i ve Slovenské republice.
V roce 2008 získala První speciální cenu kritiky na mezinárodní výstavě umění „Perla Adrie“ ve městě Grottammare v Itálii, a Druhou speciální cenu kritiky na mezinárodních výstavě umění ve městě Porto Sant‘ Elpidio v Itálii. V roce 2009 obdržela První cenu mezinárodní
Odborné poroty Primo premio Speciále „GIOVANI EMERGENTI“ opět na mezinárodní výstavě umění „Perla Adrie“ ve městě Grottamare v Itálii.
Zuzana Štancelová

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Zuzana Štancelová

Štancelová Zuzana

Naposled navštívené:
Zuzana Štancelová

Štancelová Zuzana