Zari

Kellan Lutz

Povolání:
Rodné jméno:
Kellan Christopher Lutz
Národnost:
Věk:
39
Narození:
15.3. 1985, Dickinson, Severní Dakota, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Kellan Christopher Lutz je americký filmový i televizní herec, nejznámější svojí rolí Emmetta Cullena ve filmu Twilight. Před hraním se živil modelingem pro Abercrombie & Fitch.

Lutz se narodil jako prostřední dítě - má ještě sestru a 6 dalších bratrů. Ač se narodil v Dickinsonu v Severní Dakotě, vyrůstal v Severní Dakotě, na Středozápadě i v Arizoně. Jeho nejoblíbenější zemí je Jižní Afrika.

S modelingem začal ve 13 letech. Po dokončení střední školy se přestěhoval do Kalifornie a začal docházet na Chapman University, kde se věnoval chemickému inženýrství. Brzy však převážilo herectví a začal se naplno věnovat své herecké kariéře. Kdyby mu nevyšla tato kariéra, chtěl by k námořnictvu (Navy SEAL).

Ve volném čase se Kellan věnuje extrémnímu skateboardingu, posilování, baseballu, lakrosu, plavání, ricochetu, badmintonu, lyžování nebo i tanci. Pokud se nevěnuje svým akčním aktivitám, miluje sledování hororů. Ve svých filmech se nenechává zastupovat kaskadéry a předvádí vše sám.

Kellan je blízkým přítelem herců z Twilight Ashley Greeneové a Jacksona Rathbonea, s kterými se zná již dlouho.

Již před Twilight se Lutz objevil v televizi v mnoha show: Model Citizens, The Comeback a také v epizodách ze seriálů: Báječní a bohatí, Kriminálka New York, Kalifornské léto, Odpočívej v pokoji, Kriminálka Las Vegas a také Hrdinové.

Z filmových zkušeností stojí za zmínku účinkování ve filmech
Stick It, Accepted nebo Prom Night.

Kellana bylo možné v roce 2006 zahlédnout i v reklamně na vůni od Hilary Duff "With Love... Hilary Duff" a o rok později v jejím videoklipu k singlu "With Love". Další účinkování ve videoklipech bylo k songu "Without You" od americké rockové skupiny Hinder. Ve stejném roce, 2008, se objevil i v miniseriálu Generation Kill na motivy knihy Evana Wrighta.
V poslední době se objevil podruhé jako Emmet Cullen v sérii Twiligt, jako George Evans v 90210 a po boku Ashley Greenové se objeví ve filmu Warrior.

Autor: efCZa

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Rajské zahrady (2009) [TV cykl...

05:10 - 05:30

16 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Zajímavosti z regionů

05:20 - 05:45

6 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

41 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe! (2014) [TV po...

05:00 - 05:55

26 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kellan Lutz

Lutz Kellan

Candyman

Candyman
Candyman

Naposled navštívené:
Kellan Lutz

Lutz Kellan

Candyman

Candyman
Candyman