Zari

Astrid M. Fünderich

Povolání:
Národnost:
Věk:
60
Narození:
27.9. 1963, Düsseldorf, Severní Porýní-Vestfálsko, NSR
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Astrid M. Fünderich, celým jménem Astrid Margarett (toto jméno má po své babičce) Fünderich, se narodila 27. září 1963 v Düsseldorfu.
Odmalička byla spíše přírodovědně a technicky založená, po gymnasiu vystudovala mineralogii, ovšem po obhájení diplomové práce si uvědomila, že tato práce není nic pro ni. Její přátelé, vesměs z uměleckých kruhů, ji přesvědčili, aby zkusila štěstí na prknech, která znamenají svět.
Vystudovala Ecole Philipe Gaulier v Londýně a absolvovala Hollywood Acting Workshop v L.A., načež se vrátila do Německa.
Nejdříve dostala menší roli v Cášském Theather K, v roce 1991 a 1992 zde hrála v inscenacích Verführbarkeit auf beiden Seiten a Lieblieb.
Už v roce 1992 také nazkoušela s divadlem N.N. Theather v Kölnu Die Frau in Schwarz, kde dostala hlavní roli. V roce 1993 dostala další hlavní roli, tentokrát v muzikále Raumschiff Elfterpreis v TheatherDämmerung.
Divadlo ji však nelákalo tolik jako film. První filmovou rolí byla prodavačka v butiku v sérii SK-Babies v roce 1994. Rok nato už se nabídky jen hrnuly. Podepsala smlouvu na jednu z postav, sestřičku Inu, doktorské série Hallo Onkel Doc a po pár dalších malých rolích v Die Gang, "Der Ausbruch, Das erste Semestr a Einsatz Hamburg Süd dostala první velkou příležitost v komedii Twiggy, kde hrála bývalou manželku hlavního hrdiny pocházející z Francie. I přes nevelkou úlohu byla v tomto filmu nepochybně nejvýraznější postavou. Uplatnila zde svou znalost francouzštiny a výborný hudební sluch, když perfektně napodobila "přistěhovaleckou" němčinu s francouzským akcentem.
Po této roli se nabídky začaly hrnout. V roce 1997 začala hrát v sérii Der Fahnder, ve které se udržela až do posledního dosud natočeného dílu. Bez její postavy, patoložky Dr. Kathariny Winkler, si věrní diváci už nedovedou seriál představit. Tato série se jí stala osudnou i v rámci soukromého života. V květnu 1997 na závěrečném večírku, po ukončení první řady, ve které také účinkovala, poznala svého pozdějšího manžela a otce jejího syna, o 4 roky mladšího producenta seriálu Marka Horynu.
Ve stejném roce dostala po pár menších rolích v Alarm für Cobra 11, Balko a Die Feuerengel i svou nepochybně prozatím nejznámější roli, roli Evy Glaser v seriálu Die Cleveren, u nás známém jako Specialisté na vraždy. V tomto seriálu zůstala až do roku 2001, kdy se rozhodla z čistě soukromých důvodů odejít. Scénáristé ji nechali v pátém díle čtvrté série postřelit a po dlouhém boji o život v dalším díle zemřít. Pro oblíbenost postavy se odchod neuskutečnil ráz naráz, jako tomu bývá v jiných seriálech, ale o Evě se zmiňují zbylé postavy ještě v dalších dvou dílech. Přesto pátá série tohoto úspěšného seriálu, za který byli i hlavní protagonisté (Astrid M. Fünderich a Hans-Werner Meyer) nominování v roce 2001 na Deutsche Ferhsehpreis za nejúspěšnější seriál a jeho nejúspěšnější hlavní představitele. Nakonec skončili na druhém místě.
Po roce 2001 hrála v mnoha epizodních rolích v různých seriálech, např. Wollfs Revier, Ein Fall für zwei, Im Namen des Gesetztes, SOKO Köln, SOKO Wismar, Pfarrer Braun, Die Familenanwätltin, Stubbe – Von Fall zu Fall, Der letzte Zeuge, Allar für Cobra 11, Wilsberg a hned několika dílech seriálů Küstenwache, SOKO 5113, Tatort a Herzlschalg.
Z klasických filmů jmenujme Der Stich des Skorpion, Todeslust a In Sachen Kaminski.
Jednu z hlavních představitelek si zahrála ve dvacetidílném komediálním seriálu Sabine!
Velký úspěch na mnoha festivalech v různých zemí světa měl film Unter der Sonne, ve kterém hrála jednu z hlavních postav, tetu.
Za zmínku nepochybně stojí, že přes tři roky uváděla německou obdobu českého Autosalonu. Není divu, auta jsou jednou z její velkých zálib.
Svou odvahu (i když sama o sobě tvrdí, že by si přála být mnohem odvážnější, což jsi jen těžko představit, když byla několik let příležitostnou automobilovou závodnicí) ukázala i ve známé francouzské soutěži Fort Boyard, kde překonala svůj panický strach z výšek a lezla několik metrů nad zemí, aby její tým získal další klíč.
Mimochodem hrůzu má i ze zbraní. Je tedy paradoxem, že bývá pravidelně označována za jednu z nejoblíbenějších představitelů/ek vyšetřovatelů německé krimi.
Dva roky po sobě také účinkovala v jednorázové detektivní divadelní hře Fang den Mörder.
Koncem roku 2006 se jí a jejímu manželovi narodil zdravý syn. Po půlroční mateřské dovolené se dala opět do práce a od letošního června do konce září má už na kontě další 4 role ve známých německých seriálech, jednu dokonce hlavní v seriálu SOKO 5113.

Velice ráda maluje a čte detektivky. Ona i její manžel rádi hrají golf. Sport má obecně velice ráda.
Jako technický typ nečeká s utažením kapajícího kohoutku na manžela, ale je hrdá na to, že vše zvládne sama. Jen když měla v pronajatém bytě během doby natáčení Die Cleveren (hlavní představitelé se kvůli časově náročnému natáčení museli přestěovat do Berlína) krysu, volala policii.
Žije v malém domku nedaleko Kölnu, kam se nastěhovala v roce 2002.
Získat jakékoli informace o ní je téměř nadlidským úkolem, své soukromí si střeží a za celou svou kariéru nedala bulváru ani jednou záminku k jakýmkoli senzacím.

Autor: JanaS

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

10:20 - 11:30

45 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Nové objevy v Pompejích

11:05 - 12:00

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:55 - 11:45

10 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

35 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Astrid M. Fünderich

Fünderich Astrid M.

Naposled navštívené:
Astrid M. Fünderich

Fünderich Astrid M.