Zari
ohodnotit

Území mrazu (DVD)

The Frozen Ground

Další název:
Zmrzlá zem (HBO) / Zamrznutá zem (JOJ)
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
105 minut
„Aljašský policista pronásleduje nepolapitelného sériového vraha.“

Obsah filmu Území mrazu (DVD)

 
Aljašský policista Jack Halcombe hodlá z rodinných důvodů opustit policejní řady a začít nový život. Když se ztratí tanečnice z erotického klubu, nařizuje mu šéf, aby otevřel případy pohřešovaných dívek. Jack při pročítání materiálů zjistí, že z únosu a omezování osobní svobody byl obviněn Robert Hanson, proti kterému vznesla obvinění dívka, která tvrdila, že ji znásilnil, mučil a chtěl zabít. Jenže procesní chyby vedly k tomu, že byl propuštěn. Jack se soustředí právě na něj, ale chybí mu důkazy. Brzy narazí na sedmnáctiletou prostitutku Cindy, která tvrdí, že se jí podařilo uprchnout ze spárů zabijáka, jehož popis se velmi podobá...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
stereo
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Území mrazu (DVD) >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.9.2015
Zamrzlý scénář i herectví
Jak Cageova, tak i Cusackova novodobá   filmografie, čítá kousky, které už se do kin   přes svou mizernou kvalitu, raději ani   nedostávají a tentokrát se po dlouhé době (od   dob Con Airu) setkávají v podobně   "kvalitním" snímku, tentokrát   založeném na skutečných událostech. Na první   pohled by mohlo vypadat, že se může jednat o   mrazivý, temný thriller, ale výsledek se nedá   nazvat ani rutinní, jako spíše nepovedený,   špatně zahraný a ve své podstatě i   nezajímavý, protože film neprobíhá jako   standardní kriminálka o honu na psychopatického   zabijáka, jako spíše nudné čekání na   náhodu. Ani tentokrát se bohužel kluci   nevyšvihli.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.5.2015
Další filmová rekonstrukce skutečného   případu masového vraha mladých žen, což   dokazuje i několik autentických fotografií   některých obětí v závěru snímku. Příběh   se zabývá zoufalému a velmi složitému   vyšetřování nalezených několika těl a   přemlouváním jediné přeživší dívky k   pomoci. O akční scény tu vůbec nejde. Buduje   se temná atmosféra, která graduje napínavým   konečným výslechem zatčeného pachatele.   Takovéto snímky to kvůli dramatizaci nemají   jednoduché, a tak je vcelku složité takový   námět patřičně uchytit. Tady se to jakž   takž povedlo. Bez akčních scén to sice není   ono, ale alespoň se tímto snímkem vrátila   stará škola dramatických detektivek.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.10.2014
Sérioví vrazi, to je moje oblíbená zápletka a   pokud je to podle skutečné události o to lépe.   O Robertu Hansenovi jsem nikdy neslyšel a   přišel jsem na něj díky tomuto filmu a po   shlédnutí jsem si o jeho případu něco   zjistil. Na tento film jsem zase přišel díky   filmu Tísňová linka s Halle Berry, protože to   bylo ve sloupku podobné :-) Cesty filmového   páně jsou hold nevyzpytatelné. Je to velice   dobře natočené a oba hlavní představitelé   jsou vynikající. Každopádně např. Občan X a   Zodiac jsou stejné téma a jsou poutavější.   Možná je to tím že oba vrazi jsou   proslavenější a svým způsobem buď drzejší   (Zodiac a jeho dopisy policii) nebo ujetější   (Čikatilo a jeho pojídání obětí) . I když   Hansen byl slušnej psychouš. Slušných 70%
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.12.2013
Filmů podle skutečné události byla natočena   spousta. Je ale těžké je hodnotit. Důležitá   je totiž i sila příběhu a to je to, co tenhle   film drží nad vodou. Celkem tuctově natočená   krimi dostává třetí rozměr šokujícím   obsahem. Je až neuvěřitelné, kolik dívek   jeden úchylák sprovodil ze světa a stále mu to   procházelo. Závěr je opravdu šokující,   herecký výkon Nicolase Cage průměrný, zato   obsadit Johna Cusacka do role masového vraha byla   odvaha, která se vyplatila.
Reklama
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.11.2013
THE FROZEN GROUND

Práce detektivů je někdy   těžká. Film byl natočen podle skutečných   událostí. Je sice divné, že pachatel unikal   spravedlnosti tolik let, a přestože byl mezi   podezřelými, vždy se mu povedlo proklouznout z   policejní sítě. Možná svou roli sehrál fakt,   že každý případ vyšetřoval jiný detektiv a   tak spojitost mezi případy se dříve   neprojevila a shoda nebyla na první pohled   patrná. Zvláště když hlavní podezřelý   opravdu vypadá jako hodnej strejc od vedle a   nedopouští se žádných velkých přestupků   proti zákonu.

Film je vcelku dobrou mozaikou   mravenčí práce detektiva, který se na rozdíl   od jiných nenechá odradit. Systematicky a   cílevědomě odkrývá dvojí život   podezřelého. Trpělivě číhá na jeho chybu.   Bohužel filmu chybělo více akce, napětí i   překvapení. Čekala jsem mnohem více. Jediným   kladem jsou solidní herecké výkony Nicolase   Cageho i Johna Cusacka. Šedivá krajina, šedivý   průměr.
wlki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.11.2013
...
Nebyt toho, ze se jedna o film podle skutecne   udalosti, bylo by me hodnoceni o par hvezd mensi.   Film obsahuje dost nudnych pasazi za to herecke   vykony jsou na slusne urovni.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2013
Ze začátku docela nuda ,ale po chvíli se to   rozjelo začalo to být napínaví.N.Cage jako   vyšetřovatel vražd mladých dívek a J.Cusack   jako násilník a vrah.Příběh je podle   skutečnosti o to to byla zajímavější a   poučnější podívaná.
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.8.2013
Holky a zmrzlá zem.....
Filmy podle skutečných událostí já rád,   navíc když jsou kriminálně laděné.   Nenápadný snímek, který mě mile překvapil,   moc jsem nečekal a dostal jsem slušnou,   chvilkama velmi napínavou kriminálku. Ponurý,   ledový, deprimující (asi tím chladem) thriller   s pomalu budovanou atmosférou a slušnýma   hereckýma výkonama. Po delší době se objevil   Cage v trochu lepším snímku, pač co si budeme   povídat, v poslední době hrál v samých   sračkách. Johnu Cusak standart, on má ksicht na   nenápadného strejdu od vedle, který má trošku   zvrhlé a brutální záliby, ale člověk by to   do něho neřekl. A pak tu máme dětskou   kurvičku, teda pardon hvězdičku Vanessu Anne   Hudgens, ta už odrostla z programů na Disney   kanálu, a zde hraje přeživší prostitutku, a   musím říct, že jí to šlo dobře holce jedné   černooké. Kdo rád podobně laděné snímky tak   mu "Frozen Ground", doporučuju. Mě se   to líbilo, a proto dávám 70% :-D
P.S. Na konci   snímku jsou ukázány fotky všech   zavražděných žen. Ve filmu je hrají samé   kočky a v reálu vypadaly...mno, to radši   posuďte sami! Ale všichni snad víme, jak amíci   rádi zkrášlují a přibarvují! :-D
Reklama

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih8110minih8110Haškovy povídky ze starého mocnářství (1952) 
n
minih13388minih13388Na stromě (1971) 
Sur un arbre perché n
minih9576minih9576Jen o rodinných záležitostech (1990) 
Jen o rodinných záležitostech n
minih141499minih141499Tohle je náš svět (2016) 
Captain Fantastic n
minih52964minih52964Generace GEN (2007) 
The Gene Generation n
minih47993minih47993Útok na 13. okrsek (1976) 
Assault on Precinct 13 n
minih41983minih41983Poslední prázdniny (2006) 
Last Holiday n
minih3676minih3676Batman navždy (1995) 
Batman Forever n
minih28541minih28541Doživotí (1999) 
Life n
minih22628minih22628Vlaštovky a Amazonky (1974) 
Swallows and Amazons n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Území mrazu (DVD) (2013)Území mrazu (DVD) (2013)Vanessa Anne HudgensÚzemí mrazu (DVD) (2013)
Reklama