Zari
ohodnotit

Zubaté ostří

Jagged Edge

Další název:
Das Messer; Zubaté ostrie
Rok:
1985
Délka:
105 minut
„Dědička velkého majetku je zavražděna. Mezi podezřelými je i vlastní manžel. Pomůže mu bývalá právnička?“
Popis / Obsah / Info k filmu Zubaté ostří
Krásná dědička mediálního impéria byla úkladně zavražděna v plážovém domě, kde žila se svým mužem – mocným vydavatelem Jackem Forresterem. Vyjde najevo, že Jack měl na smrti ženy největší zájem a navíc existuje usvědčující propojení s vražednou zbraní. Jack je uvězněn prokurátorem Tomem Krasnym, a tak si najme právničku Teddy Barnesovou, aby ho zastupovala. Ta rozjede vlastní vyšetřování. Teddy nalezne mezery v Krasneho případu, ale zároveň se objeví něco, s čím nepočítala: milostné vzplanutí vůči jejímu klientovi, což jí uvrhne do konfliktu s profesionální etikou, ale také do ohrožení života.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zubaté ostří
Manželia Jack a Page Forresterový žijú pokojným životom v San Franciscu. Jedného dňa je v ich dome nájdená brutálne zavraždená Page Forresterová (Maria Mayenzetová) a jej služobná, ktoré vrah zabil loveckým nožom so zubatým ostrím. Hlavným podozrivým sa stane jej manžel Jack (Jeff Bridges).
Jack na polícii vypovedá, že bol páchateľom omráčený, ale vyšetrovatelia jeho výpovedi neveria. Proti nemu však stojí dobrý motív na vraždu svojej manželky, keďže po Page zdedí majetok v hodnote niekoľko miliónov dolárov, ale aj vydavateľstvo, ktoré doposiaľ viedol.

Thomas Krasny (Peter Coyote), ktorý je okresným prokurátorom nakoniec Jacka obviní z dvojnásobnej vraždy, napriek tomu, že jeho vinu preukazujú iba nepriame dôkazy. Jackova právnická firma mu po dôkladnej úvahe doporučí ako obhajkyňu Teddy Barnesovú (Glenn Closeová).

Kedysi bola Krasnyho spolupracovníčkou, nesúhlasila však s jeho nie vždy korektnými metódami a naviac sa cítila vinná za to, že poslal za mreže nevinného človeka, ktorý potom vo väzení spáchal samovraždu. Teddy vypočuje Jacka a nechá ho preveriť na detektore lži. Najme si schopného detektíva, aby zhromaždil ďalšie fakty o prípade, Jackovi a jeho minulosti.

Napriek tomu, že Jack nie je veľmi príjemný človek, jeho odpovede sa zdajú byť úprimné, detektorom lži prejde bez jediného zaváhania a naviac dokáže byť veľmi okúzľujúci. Teddy je presvedčená o jeho nevine a pomaly začína podliehať jeho čaru. Proces vzbudzuje zaslúženú pozornosť a Krasny je odhodlaný dokázať, že Jack je vypočítavý a bezcharakterný vrah.


Autor: Kuvik

Popis / Obsah / Info k filmu Zubaté ostří
V San Franciscu je v sídle manželů Forresterových nalezena brutálně zavražděná Page Forrester a její služebná, které vrah zabil loveckým nožem se zubatým ostřím. Hlavním podezřelým se stává její manžel Jack, který byl údajně pachatelem omráčen a detektivům se jeho výpověď příliš nezdá. Navíc má velmi dobrý motiv, protože po manželce zdědí nejen majetek v hodnotě mnoha milionů, ale také vydavatelství, které dosud pouze řídil. Okresní prokurátor Krasny Jacka nakonec obviní z dvojnásobné vraždy, přestože pro jeho vinu hovoří pouze nepřímé důkazy. Jeho právní firma Jackovi po pečlivé volbě doporučí jako obhájkyni Teddy Barnesovou. Kdysi byla Krasnyho spolupracovnicí, nesouhlasila však s jeho ne vždy korektními metodami a navíc se cítila vinna za to, že poslala za mříže nevinného člověka, který pak za mřížemi spáchal sebevraždu.
Žena má sice k případu výhrady, nakonec však obhajobu přijme. Pečlivě Jacka vyslechne, probírá se jeho manželstvím a necháho prověřit na detektoru lži. Navíc si najme velmi schopného detektiva Sama Ransoma, který má shromáždit další fakta o případu i Jackovi a jeho minulosti a manželství. Přestože Jack není příliš příjemný člověk, jeho dopovědi se zdají upřímné, detektorem lži projde bez jediného zaváhání a navíc dovede být velmi okouzlující. Teddy se je přesvědčena o jeho nevině a navíc pomalu začíná podléhat jeho kouzlu a nakonec se stane jeho milenkou. Proces budí zaslouženou pozornost a Krasny je odhodlán dokázat, že Jack je vypočítavý bezcharakterní vrah. Manželku prý zabil, protože se s ním chtěla nechat rozvést a on by tak přišel o většinu majetku. Přestože má shromážděn dostatek svědectví a nepřímých důkazů, Teddy je dokáže postupně vyvrátit. Přestože v procesu dojde k dramatickému odhalení, když prokuratura předvolá ženu, která byla Jackovou milenkou, dostane Teddy anonymní vzkaz, který ji dovede k mladé ženě, která byla podle všeho před osmnácti měsíci napadena a zraněna stejným pachatelem. Navíc se ukáže, že prokuratura o této ženě věděla a pokusila se její existenci zatajit. Výrok poroty pro vyčerpávajícím procesu zbaví Jacka viny. Muž je propuštěn, Krasny se však před Teddy netají přesvědčením, že Jack je cynickým, vypočítavým vrahem, který si vraždu dokonale promyslel. Teddy stráví noc s Jackem, ráno však v jeho skříni objeví důkaz, který potvrdí Krasnyho přesvědčení.


Popis / Obsah / Info k filmu Zubaté ostří
Odporná vražda, rozporuplný soudní proces a zakázaná láska. To je ZUBATÉ OSTŘÍ, thriller ostrý jako břitva o zločinu a vášni. Bohatá velmi známá žena je brutálně zavražděna. Smrtící zbraní je lovecký nůž se zubatým ostřím. JEFF BRIDGES hraje Jacka, manžela oběti a také hlavního podezřelého. Jeho obhájkyně Teddy Barnes (GLENN CLOSE) si je jistá, že je Jack nevinen. Brzy s ním navzdory všem etickým zásadám prožívá milostný vztah. Jack je okouzlující, ale je opravdu nevinen, jak se zdá? Nebude Teddy jeho další oběť? Strhující závěr filmu je jeden z důvodů, proč bylo ZUBATÉ OSTŘÍ opěvováno kritiky a nominováno na Oscara.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

16:25 - 17:15

42 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Tělo v mé hlavě

16:20 - 17:25

47 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

7 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

27 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Reklama