Zari
ohodnotit

Žlutý kvítek [TV film]

Žánr:
Rok:
1981
Délka:
38 minut
„Poetický příběh holčičky, které zelený balónek přivedl kamarády“

Komentáře k filmu Žlutý kvítek

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
jarda53
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.12.2017
Markétka, která pro   zranění, je odkázána jen   na lehátko, nemá kamarádů,   vypustí na sídlišti   balónek se svým jménem.   Balónek najdou děti, ale   chybí adresa. Začne velké   pátrání v ulicích, po   nemocnicích, děti vše   vzdávají, Petr dostane   čtyřku z dějepisu, jde si k   tátovi na středisko pro   pochvalu, a zde se dozví, že   táta má pacientku Markétku,   která nemůže chodit...
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2021
Za scénářem tohoto malého   příběhu stojí Jiří   Chalupa, známý převážně   z televizního pořadu pro   děti 'Studio kamarád',   který dětské vnímání   podchytil hodně dobře. Není   nic hroznějšího, než mít   těžký úraz a zůstat sám   doma bez kamarádů.   Televizní dětský příběh   o jedenáctileté Markétce   odkázané na lůžko po pádu   ze střechy, je ve svém   smyslu impozantní právě v   rámci dětského vnímání a   snů. Dějová linka   pojednává o přání   Markétky, aby jí doma   navštívili kamarádi. A   když se k tomu spolužáci   ze školy nemají, vyšle do   světa balonek se vzkazem,   který je samozřejmě   nalezen, avšak zcela cizími   dětmi. Ti nelení a rozhodnou   se Markétku vypátrat i   navzdory tomu, že je vzkaz   bez adresy. Najdou ji? Pro   dospělého diváka je   příběh samozřejmě   naivní, ale pro dětského   diváka to má moralizační   aspekt právě v tom, že   když si člověk hodně něco   přeje může se to i vyplnit.   Příběh je samozřejmě   zjednodušen náhodami, ale to   je v rámci dětského filmu   zcela přirozené. A protože   se jedná o poetický nadhled   nesmí samozřejmě chybět   ani scény s koňmi. Rize   televizní krátký film s   povzbudivou myšlenkou a   nadějí.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Místo činu: Drážďany - Parasom...

21:40 - 23:09

47 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

ČT2 - Návrat Casanovy

22:25 - 00:00

2 minut již uběhlo
93 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

21:45 - 23:10

42 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - Show Jana Krause

21:40 - 22:40

47 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ödön von Horvath

von Horvath Ödön

Rolf Zehetbauer

Zehetbauer Rolf

John Michie

Michie John

Ron Wilson

Wilson Ron

Naposled navštívené:
Ödön von Horvath

von Horvath Ödön

Rolf Zehetbauer

Zehetbauer Rolf

John Michie

Michie John

Ron Wilson

Wilson Ron