Zari
ohodnotit

Zlatá princezna [TV film]

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
56 minut
„Teprve láska může vysvobodit princeznu... Baladická pohádka o podobách lásky a štěstí.“
Popis / Obsah / Info k filmu Zlatá princezna
Na motivy pohádky Boženy Němcové napsal zkušený scénárista Petr Janiš romantický pohádkový příběh, který při zachování všech atributů žánru nepostrádá ani poselství aktuální pro dnešní svět - být jiný, to automaticky neznamená být horší. Princezna, která se vysměje citu jezerního Vládce pro jeho ne-lidskou podobu, se sama změní do živé zlaté sochy. Kletbu zlomí teprve láska člověka, který si ji zamiluje takovou, jaká je.
Režisér Moris Issa, spolu s kameramanem Martinem Kubalou a architektem Luďkem Součkem, vybrali pro nezemský svět tajemného Vládce sugestivní podzemní prostory pod bývalým Stalinovým pomníkem na Letenské pláni v Praze, další exteriérové natáčení se uskutečnilo u rybníku Věžák nedaleko Turnova.
Do rolí Princezny a Vládce obsadil režisér Lindu Rybovou a Davida Matáska, do role chůvy Dóry Simonu Stašovou, jako Radovid se představí Tomáš Měcháček. Ondřej Vetchý v roli Rybáře - Radovidova otce, během pohádky zestárne o 28 let. Stárnutí nemine ani další protagonisty příběhu a tak, spolu s úkolem ztvárnit proměny princezny a Vládce, to bylo pro Jiřinu Kozlovou a Martina Valeše, kteří měli v tvůrčím štábu na starosti masky, tentokrát opravdu velice obtížné natáčení. Pohádkové kostýmy,které jsou skutečně pohádkové – zvláště Princezna ve své zlaté podobě je čistým snovým artefaktem - jsou dílem výtvarnice Ivany Brádkové, celý štáb řídil jako vedoucí výroby Petr Morávek.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

28 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

06:50 - 07:45

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:30 - 08:15

3 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:20 - 07:50

13 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Reklama