Zari
ohodnotit

Zimní spáči

Wintersleepers

Rok:
1997
Délka:
122 minut

Komentáře k filmu Zimní spáči

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
Faye
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Horské městečko a v něm   propletenec osudů několika   lidí. Každý ctí svoji   barvu (praštilo mě to tedy   až při bruslení, ale potom   už jsem nemohla oči   odtrhnout). Zdravotní sestra   Laura v zelené v práci i v   civilu, její kamarádka   Rebecca vždy červená.   Instruktor lyžování Marco v   modré, který svůj vztah k   „červené“ střídá se   „žlutou“. Podivná   autonehoda od které netečně   odchází muž v černé ....   muž s poruchou krátkodobé   paměti, který jediný   zapomíná dodržovat svoji   barvu. Každý se snaží   najít tu svoji cestu v   komplikovaných vztazích   plných nedorozumění,   žárlivosti, ale i smrti a   trestu. Poznámka na závěr,   pokud máte předsudky vůči   německým filmům Tykwer by   to mohl změnit.
pazdera
Hodnocení:
Přidáno: 25.10.2006
Zimní spáči (Winter sleepers)
Od T. Tykwera jsem bohužel   viděl jen dva filmy,Lolu a   Zimní spáče.Srovnávat   je,je o ničem,protože jsou   to dva naprosto odlišný   žánry.Lola je akce-stále   čekáš na finále.Spáči je   film,po jehož konci zůstanu   sedět (ležet v tomhle   případě je lepší) a v   hlavně mám úplně   vygumováno.Pak začnu   přemýšlet proč to bylo tak   a tak,protože sled   některých událostí   nedává logiku.Jenže asi je   to blbost ji v tom   hledat.Takže na chvíli opět   upadnu do apatie než se z   toho úplně   vzpamatuju.Popisovat film   nebudu,protože pak se na něj   nemusíš dívat(jako Twin   Peaks).Snad jen,že je to   lehce rozplizlý,koneckonců   název filmu sedí   dokonale.Doporučuji sledovat   za sychravého počasí (není   to v žádném případě   strašidelný,takže   klid).Film je podle mě určen   pro ty,jenž občas rádi   upadají do stavu lehké   deprese.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama