Zari
ohodnotit

Ženy pro měny

Žánr:
Rok:
2004
Délka:
78 minut
Premiéra v ČR:
18.11.2004
„Film o koloběhu peněz kolem ženských těl ve společnosti. Tragikomedie ženského života.“
Popis / Obsah / Info k filmu Ženy pro měny
Vazeni kolegove,
s potesenim vam oznamujeme, ze dokument reziserky Eriky Hnikove ZENY PRO
MENY, mel v prvnich dvou tydnech v kinech navstevnost nad
ocekavani.

Take z tohoto duvodu byl posunut datum vydani DVD a VHS pro maloobchodni
prodej na 8. brezna 2005. (Puvodni termin byl naplanovan na leden.)
V breznu pro vas chystame vecirek Zeny pro meny spojeny s oslavou svatku MDŽ
a dalsi prekvapeni.

Navstevnost za uplynule dva tydny kinech:
Zeny pro meny - 3266

Pro srovnani nedavno uvedeny dokument za stejne obdobi:
Tatinek - 730


Oba filmy se promitaji pouze v kinosalech vybavenych kvalitní digitalni
projekci, jejichz pocet je v soucasnosti v Ceske republice stale omezeny.

V priloze vam posilame seznam planovanych projekci filmu Zeny pro meny v
dalsich tydnech.

Prejeme hezky den.
Martina Rekova
tiskovy servis
www.zenypromeny.cz
2.12.2004


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ženy pro měny
V krátkém časovém odstupu přináší BONTONFILM do kin dva velmi rozdílné celovečerní dokumenty. Po Svěrákově Tatínkovi divákům představí svou tvorbu mladá dokumentaristka Erika Hníková, jejíž film Ženy pro měny již stačil zaujmout na domácí i zahraniční festivalové scéně.

Dokumentární film popisuje koloběh peněz kolem ženských těl ve společnosti. Ženy ve filmu podléhají tomuto koloběhu a přetvářejí svá těla. Paní Eva podstoupí plastickou operaci prsou, paní Magda hubne, ze Zuzany se stává módní ikona – modelka a Karolína je fascinovaná svým zevnějškem.

Film o časopisu Cosmopolitan, o odpovědnosti a současných módních vzorech. Film o penězích.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ženy pro měny
Dokumentární film popisuje koloběh peněz kolem ženských těl ve společnosti.
ŽENY ve filmu podléhají tomuto koloběhu a přetvářejí svá těla. Paní Eva podstoupí plastickou operaci prsou, paní Magda hubne. Ze Zuzany se stává módní ikona - modelka a Karolína je fascinována svým zevnějškem. Film o časopisu Cosmopolitan, o odpovědnosti a současných módních vzorech, film o penězích.
Film ŽENY PRO MĚNY získal ocenění: na 7. festivalu dokumentárních filmů Jihlava 2003 - CENU DIVÁKů. Na festivalu FAMU 2003 Maxima za producentský počin a Čestné uznání v kategorii nejlepší film festivalu.
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Ženy pro měny
Celovečerní absolventský snímek režisérky Eriky Hníkové Ženy pro měny se svým námětem vydává na tenký led kritiky dnešní konzumní společnosti. Publicisticky zpracovaný dokument na aktuální téma mediálně utvářeného „standardu ženské krásy" byl natáčen časosběrnou metodou v průběhu jednoho roku. Režisérka, která docílila u protagonistek nezvyklé otevřenosti, často vstupuje do děje jako tazatelka. Ke zdůraznění rozsahu zobrazovaných problémů zařazuje alarmující statistické údaje ve formě titulků. Nezalekla se ani použití drastických záběrů z plastických operací. Druhou, konečnou verzi filmu uvádí v distribuci pro kina na nosiči DVD (tzv. public video) společnost Bontonfilm. (Jedna kopie má anglické titulky.) - V úvodu režisérka zkoumá vytváření mediálního obrazu ženského těla; ten je ovlivněn diktátem peněz a má celospolečenský dosah. Pokouší se objektivně vyzpovídat šéfredaktorku prestižního měsíčníku Cosmopolitan, který se jako jeden z řady podobných časopisů významně podílí na současné posedlosti kultem krásy. Vyptává se i několika dalších zástupkyň vydavatelství Stratosféra, jež spoluvytváří fenomén dokonalého ženského těla. Později toto téma režisérka pozvolna opouští a sleduje individuální osudy vybraných hrdinek. K postižení problémů volí několik „prototypů“ žen, jejichž názory, představy a osudy vzájemně konfrontuje. Ženské hrdinky, které v různých intencích přemýšlejí o svém těle a také s ním rozdílně nakládají, jsou tak nemilosrdně podrobeny analytickému a srovnávacímu pohledu, jenž záměrně upozaďuje jakékoliv jiné životní potřeby či události. Zakladačka plechů Eva bude sama se sebou spokojená až po plastické operaci povadlých prsů, pro studentku Karolínu se její tělo stalo objektem přehnané kosmetické péče, účetní Magda jej naopak trápí neustálými dietami a sportovně založená gymnazistka Zuzana přichází do modelingové soutěže, a během roku se z nevinné dívky stává možnou budoucí ikonou z módních časopisů. Z mozaiky ženských těl a posedlostí je tak vytvořen tragikomický příběh o obyčejných ženách, které přijímají současný ideál ženské krásy a chtějí se mu co nejvíce přiblížit. - První verze snímku, která sklidila několik ocenění, měla copyright 2003.
-zz-, Filmový přehled 2004/11


Popis / Obsah / Info k filmu Ženy pro měny
Film o koloběhu peněz kolem ženských těl ve společnosti a o proměňování duše a těla. Film získal na 7.festivalu dokumentárního filmu Jihlava 2003 cenu diváků.
Kino Aero 2003/12


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 09:45

26 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

09:25 - 10:10

1 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

51 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Malý pitaval z velkého města (...

09:15 - 10:30

11 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Robert Arthur

Arthur Robert

Naposled navštívené:
Robert Arthur

Arthur Robert