Zari
ohodnotit

Žena v úzkých

Lady Beware

Žánr:
Rok:
1987
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
2.8.1991
„Napínavý boj mladé ženy se zvráceným individuem.“
Popis / Obsah / Info k filmu Žena v úzkých
Ambiciózní aranžérka budí pozornost okolí nejen svou prací, ale také chováním a oblékáním. Začne ji pronásledovat neznámý muž, proniká do jejího soukromí a zanechává vyzývavé stopy s cílem ukojit své nenormální sexuální choutky.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Popis / Obsah / Info k filmu Žena v úzkých
Americký thriller Žena v úzkých jako by by1 v jistém smyslu odpovědí na eroticky zabarvené snímky typu 91/2 týdne nebo Smyslná orchidej. Natočila jej totiž režisérka Karen Arthurová, která vychází z pozic feminismu. Její hrdinka není pasivně se podřizujícím objektem mužových rafinovaných choutek, přesvědčujícím jej na,konec o potřebě citu, a1e bytostí bojující o svou nezávislost. - Mladá aranžérka Katya vzbudí eroticky zabarvenými kreacemi ve výloze zájem psychopata, který jí svými výhrůžkami udělá ze života peklo. Nakonec se Katya z úzkých vymaní vlastními silami a přechází do protiútoku . . . - Hrdinka, plná komplexů a utajovaných sexuálních fantazií, se prostřednictvím své kreativní práce a boje s násilníkem stává silnou, sebevědomou ženou. Postava Katyina přítele Maca se v tomto světle jeví jem jako pouhá úlitba schématům žánru, v nichž se jinak režisérka pohybuje sebejistě. Napínavý, efektní film je vystavěn na originálním nápadu a na zajímavém prostředí, jinak však nepřesahuje hranice řemeslného popisu z pro nás nezvyklé strany.

Autor/Zdroj: Prokopová Alena/Filmový přehled


Mladá dívka se stane obětí psychického teroru.

Nápad natočit tento film nosila v hlavě americká režisérka Karen Arthurová po celých osm let. Základem všeho byl novinový článek, který se jí kdysi dostal do rukou a v němž byl líčen hrůzný příběh, podobný tomu, který v Ženě v úzkých (Lady Beware) uvidíme. Karen Arthurová říká: „Chtěla jsem ukázat, jak byla jedna žena trýzněna. Nikoli fyzicky, ale psychicky. Vždyť následky psychického mučení bývají mnohdy daleko horší, než si vůbec dokážeme představit a dají se jen velmi těžko léčit. V onom příběhu, který byl popsán v novinách a který se doopravdy stal, žena nevydržela duševní teror a přesídlila do jiného města. Můj názor byl ten, že hrdinka filmu by neměla být bezmocnou obětí; proto jsem pozměnila realitu a donutila Katyu Yarnovou, aby zvedla hozenou rukavici, aby se bránila."
Herečku Dianu Laneovou známe jako představitelku zpěvačky Very Cicerové z Coppolova snímku Cotton Club (The Cotton Club). V Ženě v úzkých hraje mladou a pohlednou aranžérku Katyu, která upravuje výlohy pro velký obchodní dům v Pittsburghu. Svou výtvarnou činností na sebe brzy upozorní, její práce mají ohlas jak u kolegů, tak u zákazníků. Zvláště jeden z mužů - laborant Jack Price, pracující na protější straně ulice - o ni začne najednou jevit překotný zájem. Jeho touha po Katye se postupem času stále více a více stupňuje, až se zvrhne v chorobnou posedlost. Priceova obsese zajde až tak daleko, že se nejenom pokusí zničit Katyin vztah k novináři Macovi, nejenom že tajně navštíví její byt, kde po sobě záměrně zanechá viditelné stopy, ale že ji nakonec ohrožuje nožem.
Dívka jeho pronásledování zpočátku nepřikládá valný význam. Po čase však podlehne jeho soustředěnému zastrašování, vsadí do okna mříž a vymění vložku v zámku. Ovšem nehledě na psychický nátlak již první den své izolace se rozhodne, že bude s mučitelem bojovat...
Mladá výtvarnice Katya se stane obětí vytrvalého psychického nátlaku. Odolá neustálému vyhrožování i jiným, rafinovaným způsobům teroru?
Tento vzrušující thriller byl natočen v produkční společnosti Scotti-Brothers, kterou řídí tři bratři Scottiovi - Ben, Fred a Tony, jež chtějí produkovat umělecky kvalitní filmy natočené tak, že jim přinesou i přiměřené zisky. Žena v úzkých je toho důkazem.
r Cinema 1991/4/29

Autor/Zdroj: r/Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Malá farma (2010) [TV pořad]

01:50 - 02:15

7 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Crescendo

01:55 - 02:45

2 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:00 - 02:00

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:30 - 02:30

27 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Topo Swope

Swope Topo

Naposled navštívené:
Topo Swope

Swope Topo