Zari
ohodnotit

Železný Schwarzenegger

Pumping Iron

Žánr:
Rok:
1977
Délka:
82 minut
„Cesta slavného herce za 6. titulem Mr. Olympia v kulturistice.“
Popis / Obsah / Info k filmu Železný Schwarzenegger
Dokument z roku 1977 s názvem Železný Schwarzenegger představuje světu profesionální kulturistiku. Tenkrát neznámý Arnold - dnešní filmová hvězda a do roku 2011 i guvernér státu Kalifornie - už má pět titulů Mr. Olympia a právě se chystá na svůj šestý triumf. Dokument sleduje cestu úspěšného kulturisty z Venice Beach v Kalifornii až do Jižní Afriky, kam se v doprovodu Lou Ferrigna, Mika Katze a Franca Columba vydává na finále největší kulturistické soutěže na světě. Železný Schwarzenegger odstartoval dlouhou Arnoldovu hereckou kariéru a pomohl proslavit a zpopularizovat kulturistický sport.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: titulky
Premiéra: 22.11.1994 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Železný Schwarzenegger
Železný Schwarzenegger
Speciální vydání k 25. výročí uvedení snímku

Obsahuje digitálně upravenou verzi dokumentu Železný Schwarzenegger. Navíc film o filmu, exkluzivní rozhovor s Arnoldem a další.

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem.
Distributor DVD


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Železný Schwarzenegger
Dokument George Butlera pohlíží na největší kulturisty 70. let a zaobírá se jejich tréninky, vztahy a přípravami na kulturistické soutěže.. Největší pozornost se točí kolem Arnolda Schwarzeneggera, který se spolu s dalšími připravuje na soutěž Mr. Olympia 1975 v Pretorii. Máme jedinečnou možnost spatřit všechny tehdejší kulturistické velikány v jedné posilovně. Díky tomuto dokumentu se dostala kulturistika do podvědomí lidí obecně a začalo se na ni pohlížet mnohem pozitivněji.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama