Duben
ohodnotit

Závod s časem

Hours

Další název:
Boj s časom (SK)
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
97 minut

Obsah filmu Závod s časem

 
HOURS je posledním dokončeným filmem tragicky zemřelého Paula Walkera.

Venku zuří hurikán Katrina. Postupně ochromuje celé město, lidé jsou evakuováni do bezpečí. Mladý Nolan však počasí příliš nesleduje. Jeho žena má porodní bolesti a na svět se překotně dere jeho dcera. Brzy přichází první rána. Manželka Abigail umírá při porodu. Nolan zůstává sám se svou bolestí. Příliš nevnímá ani to, že jeho dcerka přežila. Sice maličká, zatím zcela odkázaná na přístroje, ale o to více a statečněji bojuje o své místo na světě. Nolana vrátí do reality lékař. Dcerka jej potřebuje a Nolanovo místo je teď u ní. Katrina se blíží a nemilosrdně boří vše co...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Eric HeissererEric Heisserer  
hraje:
Genesis RodriguezGenesis Rodriguez.....Abigail [25]   
Paul WalkerPaul Walker.....Nolan [39]   
Nick GomezNick Gomez.....Jerry [50]   
Judd LormandJudd Lormand.....Glenn   
Christopher Matthew CookChristopher Matthew Cook.....Lenny   
Yohance MylesYohance Myles.....Dr. Edmonds   
Kerry CahillKerry Cahill.....zdravotní sestra Shelly [30]   
Natalia SafranNatalia Safran.....Karen [45]   
Lena ClarkLena Clark.....Lucy   
Michelle TorresMichelle Torres  
Tony BentleyTony Bentley.....doktor [61]   
Nancy NaveNancy Nave.....Sandra   
TJ HassanTJ Hassan.....Jeremy [31]   
J. Omar CastroJ. Omar Castro.....Robinson [38]   
Renell GibbsRenell Gibbs.....Carl   
Joshua TranJoshua Tran  
scénář:
Eric HeissererEric Heisserer  
hudba:
Benjamin WallfischBenjamin Wallfisch  
kamera:
Jason PresantJason Presant  
střih:
Sam BauerSam Bauer  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Závod s časem >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.1.2014
Těžko se sledoval film s tragicky zesnulým P.   Walkerem, ale pokud by měl člověk hodnotit   jednotlivé složky filmu, není tenhle snímek   vyloženě zlý. Chybí tomu odvážnější a   akčnější rozjezd, který udává prvním   minutám opravdu pozvolné tempo. Zápletka je   pozoruhodná a vcelku zajímavá, i když   nelogických puntíků obsahuje spoustu. Co mi   však přišlo za totální zádrhel, je fakt, že   tempo se střídá nepochopitelně rychle.   Chvilkové fáze s naprosto uspávajícími   dialogy střídají napínavé akční scény s   temnou nervy-drásající atmosférou. Tyhle   kapitoly filmu byly parádní. Co se týče   hereckého výkonu, určitě bych Paula W.   pochválil, celý film v podstatě stojí na něm.   Pokud zavřu jedno oko, zhodnotil bych Hours   vcelku pozitivně, na scéně podobných film   lehce nadprůměrně.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2013
HOURS

Příběh otce, který bojuje o život   své maličké dcery s nepřízní osudu, s   neklidným živlem i sám se sebou až do svých   posledních sil.

Sama jsem si říkala jak   autoři vyplní dlouhých 97 minut tak   jednoduchým příběhem, který se vejde do   jediné věty. A ono to vyšlo. Film Hours totiž   není typickým katastrofickým filmem, který má   šokovat záběry o řádění rozběsněných   živlů, scénami s hroutícími se domy a pod   nimi pomalu umírajícími lidmi. Na pozadí   událostí sledujeme příběh zoufalého otce,   který je ochoten udržet své právě narozené   dítě při životě za každou cenu. Nemocnice   musí být evakuována a otec zůstává sám u   nepřenosného inkubátoru, bez proudu, se   stařičkým generátorem a trvá vždy pouze tři   minuty než se baterie zcela vybije. Tento čas   může otec využít k tomu, aby se pokusil   přivolat pomoc, aby si sehnal něco k snědku a   aby si odpočinul než bude potřeba opět klikou   roztočit generátor… a čas se postupně   zkracuje: „Nehrajete fér, pane   ventilátor“.

Námět filmu nebyl vůbec   špatný. A že je v něm málo napětí a málo   emocí? Mně to tedy stačilo. Bylo tam všechno   potřebné – strach, naděje, lidská dobrota,   laskavost i ochota podělit se o poslední kus   salámu až po odvrácenou tvář společnosti:   hyenismus, který neváhá okrádat chudáky v   nouzi, rabovat dokonce i v nemocnici. Výhrady   mám jen k samotnému závěru, ale to se nakonec   dalo čekat.

Prostě jako žena a především   jako matka mám na tyto filmy jiný názor.   Možná je to jenom průměrný film, který není   ničím výjimečný, ale mně se líbil právě   pro tu snahu o autentičnost, pravdivost a   reálnost situace. Pokud by byl násilně   „oživen“ čímsi překvapivým, jen by se z   něj stal tuctový thriller o ničem. Takhle to   pro mne to bylo takové nenápadné, ale docela   příjemné překvapení v podání Paula Walkera.   Tato role mu velmi slušela.

HOURS je   posledním dokončeným filmem tragicky   zemřelého Paula Walkera.
vojtam
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.11.2013
Hodiny zoufalství....
Vlastně hodinu a půl mého zoufalství. Pač   jsem čekal emociálně vypjaté drama, a dostal   jsem jen zoufalou nudu k ukousání. To nebylo ani   dramatické, ani napínavé, jen totálně blbé.   Měl jsem co dělat abych to nevypnul! Paul Walker   mi nijak nevadí, ale hodinu a půl poslouchat   jeho monology, sledovat jak neustále nabijí   baterii, nebo vzpomíná na mrtvou manželku, tak   to bylo moc i na mě. Film podle skutečné   události, se zajímavým příběhem a takhle   neskutečně ho podělat.
Náš příběh se   odehrál roku 2005, během hurikánu Katrina.   Nolanovi právě zemřela manželka, při porodu   jejich díťete. Mimčo musí do inkubátoru,   jenže nemocnice se kvůli bouři musí evakuovat.   V tom schonu na Nolana a jeho dítě jaksi   zapomenou. Náš hrdina zůstává sám, v   opuštěné nemocni a bojuje o život své dcery.   Elektrika nefunguje a baterie u inkubátoru se   každou chvilku vybije....Za mě toho moc   nevybojoval, dávám 50%


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764035
Plakátů: 376670
Obsahů a biografií: 178302

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10