Duben
ohodnotit

Útok na Bílý dům

White House Down

Další název:
Útok na Biely dom (SK)
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
132 minut
Premiéra v ČR:
18.7.2013
„Policista John musí zachránit svou dceru, prezidenta a celé Spojené státy.“

Obsah filmu Útok na Bílý dům

 
Sympatický washingtonský policajt John Cale (Channing Tatum) vždy sníval o tom, že sa naňho jedného dňa konečne usmeje šťastie a on získa vytúžené miesto u tajnej služby a stane sa osobným strážcom amerického prezidenta Jamesa Sawyera (Jamie Foxx). Lenže dnes sa tento jeho sen v jedinej sekunde premenil na prach - dozvie sa totiž, že nespĺňa všetky potrebné kritériá na prácu v Bielom dome a chrániť prezidenta nikdy nebude... Keďže svojej dcérke Emily (Joey King), ktorá mu intenzívne držala palce, chce túto zlú správu povedať čo možno najšetrnejším spôsobom, vezme ju na exkurziu do Bieleho domu. Lenže stane sa, čo nik nečakal – zrazu totiž...
 
Související odkazy
 
Recenze: White House Down

Aneb Pád Bílého domu? číst dál

 
 
RECENZE: Bílý dům už zase hoří. Tentokrát pod taktovkou Emmericha

V letním filmu White House Down se prakticky opakuje akční šablona podobného jarního příběhu. Přibyl jen humor, i když občas nechtěný. číst dál

Hodnocení: 55 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Roland EmmerichRoland Emmerich  
hraje:
Channing TatumChanning Tatum.....John Cale [33]   
Jamie FoxxJamie Foxx.....prezident Sawyer [45]   
Maggie GyllenhaalMaggie Gyllenhaal.....Carol Finnerty [35]   
Jason ClarkeJason Clarke.....Stenz [43]   
Richard JenkinsRichard Jenkins.....Raphelson [65]   
Joey KingJoey King.....Emily [13]   
James WoodsJames Woods.....Walker [66]   
Nicolas WrightNicolas Wright.....průvodce Donnie [31]   
Jimmi SimpsonJimmi Simpson.....Skip Tyler [37]   
Michael MurphyMichael Murphy.....viceprezident Hammond [74]   
Rachelle LefevreRachelle Lefevre.....Melanie [34]   
Lance ReddickLance Reddick.....General Caulfield [50]   
Matt CravenMatt Craven.....agent Kellerman [56]   
Kevin RankinKevin Rankin.....Killick [37]   
Barbara WilliamsBarbara Williams.....Muriel Walkerová [59]   
Jackie GearyJackie Geary.....Jenna [35]   
scénář:
James VanderbiltJames Vanderbilt  
hudba:
Thomas WanderThomas Wander  
Harald KloserHarald Kloser  
kamera:
Anna FoersterAnna Foerster  
střih:
Adam WolfeAdam Wolfe  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.whitehousedown.net
 
 
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Útok na Bílý dům >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.3.2022
Filmy režiséra Rolanda Emmericha mám rád, ale   tohle je asi ten nejslabší, co kdy natočil a   jestli ne, tak určitě nejslabší z těch,   které jsem viděl (a bylo jich dost). Tohle je   jeden z klasických příkladů toho, že ani   prokazatelně dobrý režisér a plejáda opravdu   kvalitních herců nemusí být zárukou dobrého   filmu. Tady to umřelo vlastně ještě před   natáčením na scénář!
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.8.2018
║Rozpočet $150miliónov║Tržby USA   $73,103,784║Tržby Celosvetovo $205,440,387▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,113,665   //počet predaných kusov 294,773║ Tržby za   predaj DVD v USA $15,537,594 //počet predaných   kusov 712,267║ vysoko oktánová banálna   béčkovina, ktorá ide v šľapajách akčných   filmov 80.-90.rokov keď sa na nás valili   Smrtonosné pasce, zbrane,... až po Prepadnutie v   Pacifiku, lenže tu je jeden malý problém tú   nie je taký výživný hlavný hrdina, aj keď   Channing Tatum sa snaží ale daný patričný   lesk proste nemá, je to proste stále také   prerostlé decko a nie drsný chlapák ktorý   dokáže zloduchov likvidovať po desiatkach a na   akejkoľvek vážnosti tu nepridáva ani   odľahčujúca vložka lebo komických vsuviek tu   je viac než dosť, takže keď sa to ani na   moment neberie ani trochu vážne tak v rámci   béčkovej zábavnosti sa to dá lebo ide o   čistokrvného Emmericha akého poznáme z ID4,   lebo tu zas musí všetko čo mu príde do cesty   megalománsky zničiť takže Biely dom fakt   padne, takže o akciu núdza nie je a poteší aj   celkom pôsobivá kamera,.... zas čo nepochopím,   kto zas dokázal na túto Emmerichovú žúrku,   prispieť tie pekné peniaze /videl v kine: 60%/ _
Izzy8635
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.5.2018
Bez těch žvástů o vlateneckém cítění, jako   musím chránit prezidenta namísto hledání   vlastní dcery, by se film i obešel. Jinak jsem   ale nepostřehla nic moc jiného, co by mi na   filmu vadilo. Ušatý Tatum nevypadal špatně,   dívenka byla sympatická, prezident nápadně   připomínal Obamu, skvělé efekty a bylo vidět,   že se nešetřilo. Je to takový odlehčený film   s ne moc zlými padouchy jako Pád Bílého domu,   který je podle mě o fousek lepší, ale je jinak   a zajímavě pojatý. To se jen tak nestane   vystřídat tři prezidenty během čtyř hodin.   Mohl by se natočit podobný film s nějakou jinou   mocností a jinými, ale stejně dobrými hrdiny.
pigal
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.12.2017
Emmerich down...
Nechapem filmove studia,ktore naplanuju dva snimky   za jeden rok s identickou temou.Aspon mozeme   porovnat oba snimky kym su teple /bez dvojzmyslov   prosim/.Emmerichove snimky maju zostupnu krivku,a   to sa potvrdzuje aj tu.Kde zacat so zdrvujucou   kritikou?Herecke obsadenie slusne,ale vykony   slabe.M.Gyllenhaal je katastrofalna-vizualnu   stranku nekomentujem,herecky vykon hodny   prasacieho chlieva /a to si stazuje,ze ju   neobsadzuju do filmov-po tomto vykone sa tomu   necudujem/.Scenar nezmyselny a je v nom tolko   "oslich" mostikov,ze je od oslieho trusu   uspineny od hlavy k pate...Efekty a bojove sceny   by mali byt ozdobou takychto filmov a?Ano.Nie   su!Humorne dialogy su trapne.
Pri sledovani filmu   som sa nebavil,a preto ho nemozem   doporucit.Konkurent v podobe Olympus Has Fallen je   omnoho lepsi.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.12.2016
Bože, ty vlastenecké kecy snad nebyly třeba.   Ale nutno přiznat i pár velmi veselých   hlášek. Pokud protrpíte první půlhodinu,   dostane se vám sice ucházející podívané, ale   některé scény jsou prostě děsné. Prvních   patnáct minut bych fracka Emily třískal přes   hubu v jenom kuse. Jinak pokud jste viděli   smrtonosnou past, tak si místo Channinga dosaďte   Bruceho a máte šestku jak vyšitou. Nebo   sedmičku? No, já se celkem mimo ten úvod bavil,   takže dávám hodnocení v té vyšší třídě.
argenson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.12.2015
"Pane prezidente, doufám, že v rezidenci   máte nějaké zbraně." - "Ano, v   kuchyni máme nože." Tady se to v   komentářích hemží "Emmerichovou   dosavadní tvorbou" a splněním či   nesplněním zásad akčního filmu. Já jsem se   ale pobavil maximálně, má to švih, náramně   sympatickýho prezidenta a i když trochu   absentuje napětí, kompenzuje to slušná várka   vtipných hlášek. A nakonec jsem se i vzdělal,   protože jsem si musel nastudovat 25. ústavní   dodatek, o kterým se tady furt mele. Trochu   ruší dcerka hlavního hrdiny, ale to koneckonců   až tak neva, protože uječenej drzej spratek   kazí i spoustu jiných filmů.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2015
Snímek konkurující stejně zaměřenému   počinu ´Pád Bílého domu´ se velmi věrně   nese v duchu bezkonkurenční ´Smrtonosné   pasti´. Když se však podíváme na počátek   příběhu, hodně to připomíná film ´Náhlá   smrt´. Spousta patosu a klišé, ohromné   hrdinství a vlastenectví, zrádci všude tam,   kam se člověk podívá a do toho všeho jeden   človíček, který s vervou sobě vlastní a   ohromnému rachotu zbraní všemu udělá   přítrž. Tohle všechno bylo in v 90.letech a   tak je nadmíru jasné, že tu nic originálního   naprosto není. Po těch všech přehnaně   efektových akčňácích z poslední doby to   však není ani na škodu. Velmi jednoduchý děj   a přemíra akčních scén tak slibuje starou   dobrou akční popkornovou zábavu, která tu už   opravdu chyběla. Nelze pominout porovnání se   zmíněným konkurenčním snímkem a dá se   říci, že tento přeci jen dopadl o něco lépe.   Roland Emmerich zkrátka opět nezklamal.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.8.2014
Dobrý sci-fi. Škoda že takovej nesmrtelnej   všeuměl neexistuje i v reálu a nezachrání SSA   od vlivu vojenskoprůmyslovýho komplexu a   různých fašounů.. celýmu světu by se   ulevilo.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.3.2014
White House Down
Je to v podstate Olympus Has Fallen len s inymi   hercami. Pribeh ako stare dobre Willisovky. Hv.   hrdina zabije asi 120 ludi a on odide s par   skrabancami. Chaning Tatum sa vsak na ulohu otca   nehodi. Je az moc mlady. Keby mam porovnat Olympus   a toto tak je to na rovnakej urovni.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2014
Po delší době akčňák, který nebyl nijak   zvlášť přeplácaný akčními scény a krví a   přitom byl dostatečně akční a zajímavý :-)   I bez hvězdného obsazení dokázaly tvůrci   udělat dobrý film se zajímavým dějem. Za mě   ok
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih2584minih2584Africká královna (1951) 
The African Queen n
minih8079minih8079Máme se rádi (1987) [TV inscenace] 
Máme se rádi n
minih65447minih65447Splynutí duší (1976) [TV inscenace] 
Splynutí duší n
minih44919minih44919Odpadlík (1992) [TV seriál] 
Renegade n
minih47432minih47432Anglické jahody (2008) 
n
minih106006minih106006Králové léta (2013) 
The Kings of Summer n
minih164520minih164520Bacurau (2019) 
Bacurau n
minih158091minih158091Bůh s námi – od defenestrace k Bílé hoře (2018) [TV film] 
Bůh s námi – od defenestrace k Bílé hoře n
minih66719minih66719Bez předsudků (2009) [TV film] 
Bez předsudků n
minih18661minih18661Serpico (1973) 
Serpico n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Pád Londýna (2016)

 Pád Londýna (2016)
Pád Londýna n
London Has Fallen
Žánr: akční / krimi / thriller
Země: Velká Británie / Bulharsko / Spojené státy americké
Režie: Babak Najafi

(jiná verze filmu)

Pád Bílého domu (2013)

 Pád Bílého domu (2013)
Pád Bílého domu n
Olympus Has Fallen
Žánr: akční / thriller / politický
Země: Spojené státy americké
Režie: Antoine Fuqua

(jiná verze filmu)

Útok na Bílý dům (2013)Útok na Bílý dům (2013)Útok na Bílý dům (2013)Útok na Bílý dům (2013)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10