Zari
ohodnotit

Wallace & Gromit

Wallace & Gromit: The Best of Aardman Animation

Žánr:
Rok:
1995
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
20.10.2005
Popis / Obsah / Info k filmu Wallace & Gromit
Málokterý tvůrce dostal v posledních letech tolik Oscarů jako Nick Park. Dva z nich (a jednu nominaci k tomu) si zasloužil za své příběhy o Wallaceovi a jeho psu Gromitovi. Tři krátké snímky Cesta na Měsíc, Nesprávné kalhoty a O chloupek pilní filmoví diváci viděli jako součást Projektu 100 a ostatním tuto kolekci přiblížila (s notným zpožděním) Česká televize. Nyní se dostávají i na český videotrh.
Použitou techniku plastelínové animace dovedl Park ve svém studiu Aardman Animations k dokonalosti. Jeho filmy si však nezískávají uznání jen profesionálně odvedenou prací, ale i nesmírnou hravostí a množstvím nápadů, z nichž mnohé odhalíte až při opakovaných zhlédnutích. Scéna i rekvizity bývají promyšleny do nejmenších detailů, zaujme vás i propracovaná mimika hrdinů, zejména němého psa Gromita, i spousta narážek a citací. Vrcholné momenty jako honička na dětském vláčku nebo záchrana stáda ovcí před strojem na výrobu psího žrádla jsou nezapomenutelné. Filmy s Wallacem a Gromitem totiž před špičkou hrané kinematografie v ničem nezaostávají,
a navíc jsou ohromně roztomilé.
OHO Premiere 2001/2/103

Nejoblíbenější pochoutkou Wallace a Gromita jsou wensleydaleské sýry a jeden z nich nyní dokonce nese jejich jméno. Když Nick Park použil ve scénáři náhodou (chtěl tam mít něco severského) tuto značku, ani netušil, že úspěch jeho sýrumilovné dvojice udělá z téměř krachující výrobny na zpracování ovčího mléka v jeho rodném kraji prosperující podnik. Snad se z této zkušenosti potravinářské společnosti poučí a začnou film s mnohem větší chutí sponzorovat.

Autor/Zdroj: oho/Premiere


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Frances Gregg

Gregg Frances

Naposled navštívené:
Frances Gregg

Gregg Frances