Zari
ohodnotit

Vzpoura na lodi Caine

The Caine Mutiny

Další název:
Authority and Rebellion
Žánr:
Rok:
1954
Délka:
120 minut
„Je kapitán ještě puntičkář, nebo už šílenec? Americký film, nominovaný na sedm Oscarů.“

Komentáře k filmu Vzpoura na lodi Caine

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2010
Film končí u válečného   soudu, kdy začne   bezcharakterní Keefer   vypovídat proti Marykovi.   Když svědčí kapitán   Queeg, situace se podstatně   změní. Maryk je osvobozen a   skutečný strůjce vzpoury   poručík Keefer je odsouzen.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.2.2019
Snímek není tak o vzpouře,   jako o profesionalitě   jednotlivců a schopnostech   spolupracovat. V měřítku tu   je hlavně kapitán lodi   vyžívající se v   disciplíně, ale jako   přímý účastník   leckterých dramatických   událostí naprosto selhává.   A tak se stane co se stane.   Příběh začíná soudním   líčením a výpověďmi   některých přímých   účastníků, kteří   vypráví, co že se na té   lodi vlastně stalo. Je v tom   rouška profesionality,   psychologie a schopnosti se   správně a okamžitě   rozhodnout. Strach tu nemá   žádné místo. Jde o životy   všech. Na první pohled se   sice jedná o další, v   tomto případě klasický,   snímek o nějaké vzpouře na   nějaké lodi, ale tady se   jedná o loď válečnou, kde   nebezpečí netkvělo ze   strany nepřítele, ale s   vlastních řad. Skvělý film   příkladně poukazující na   otazník, co se týče velení   a jeho schopnostech.   Realistický příklad   každé doby, který může   mít tragičtější   následky, než si kdo umí   připustit.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2012
Rozhodně zajímavý film,   který i přes svou délku   dokáže udržet pozornost   diváka až do svého konce.   Snad jen škoda některých   poněkud školáckých chyb ve   scénáři.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama