Zari
ohodnotit

Vykoupení L. B. Jonese

The Liberation of L.B. Jones

Další název:
The Liberation of Lord Byron Jones ; Vykúpenie L. B. Jonesa
Žánr:
Rok:
1970
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
27.10.1972
„Kriminální drama z amerického státu Tennessee.“
Popis / Obsah / Info k filmu Vykoupení L. B. Jonese
Spravedlnost má v tomto silném jižanském dramatu pachuť krve. Steve Mundine je mladý advokát, který krátce po svatbě se svou milovanou Nellou přijme místo v právnické firmě v malém jižanském městečku, v jejímž čele stojí jeho strýc Oman Hedgepath. Afroameričan L. B. Jones je úspěšným majitelem pohřebního ústavu, který u Hedgepathovy společnosti hledá pomoc se zastupováním u soudu. Jones se chce nechat rozvést se svou manželkou Emmou, ovšem jeho důvody dělají z případu ožehavou záležitost - Jones se dozvěděl, že má jeho žena poměr s bílým policejním důstojníkem Williem Joem Worthem, který je otcem Emmina nenarozeného dítěte. Worth rozhodně nestojí o to, aby se celá aféra dostala před soud, a tak společně se svým kolegou Stanleyem Bumpasem vezmou věci do vlastních rukou, což vyústí v krvavý střet plný mučení a rasových výpadů.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 17.07.2015 CX


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Vykoupení L. B. Jonese
Americký snímek „Vykoupení L. B. Jonese“ byl natočen jako reakce na nelehké období sklonku 60. let ve Spojených státech. Jeho poselství je v podstatě nadčasové, neboť přináší silnou myšlenku zaměřenou proti rasismu a selektování lidí dle barev jejich pleti.

Hlavním hrdinou je zde majitel pohřebního ústavu L. B. Jones. Jeho mysl zaměstnává nevěra jeho o hodně mladší manželky Emmy, o níž zjistí, že udržuje poměr s bílým policistou Worthem. Emma je těhotná a L. B. Jones pojme podezření, že otcem nenarozeného dítěte je právě Worth. O pomoc s rozvodem požádá L. B. Jones právnickou firmu advokáta Omana Hedgepatha. Jeho právník se snaží vyřešit situaci svého klienta smírčí cestou. Promlouvá s L. B. Jonesem a snaží se ho přesvědčit, aby od rozvodu upustil a nerozbíjel svou rodinu. Celá situace však nabere neskutečně dramatických obrátek. Worh v žádném případě nechce dopustit, aby se Emma vrátila ke svému manželovi. Na L. B. Jonese je uvaleno falešné obvinění, dostává se do rukou Wortha a jeho kolegy, důstojníka Stanleye Bumpase. Krvavý střet plný mučení a rasových výpadů na Jonese končí smrtí hlavního hrdiny...


Autor: Hortensie

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Co naše babičky uměly a na co ...

06:00 - 06:25

21 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Zatajené dopisy

06:00 - 06:50

21 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:05 - 06:55

16 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Jen počkej! (1969) [TV seriál]

06:05 - 06:25

16 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Michaela Drotárová

Drotárová Michaela

Naposled navštívené:
Michaela Drotárová

Drotárová Michaela