Zari
ohodnotit

Vyhrál jsem v loterii

Ho vinto la lotteria di Capodanno

Další název:
Jak jsem vyhrál v loterii, I Won the New Year's Lottery
Žánr:
Země:
Rok:
1989
Délka:
92 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Vyhrál jsem v loterii
Zkrachovalý novinář Paolo Ciottoli se kvůli dluhům pokusil o další neúspěšnou sebevraždu. Usměje se na něj štěstí a před definitivním koncem ho zachrání výhra v loterii. Když se vzpamatuje z prvotního šoku, tak los pečlivě doma uschová do psacího stroje. Nechce, aby o tom někdo věděl. Celá Itálie si láme hlavu nad tím, komu bude patřit vysněná výhra. Po příchodu do práce pověří šéfredaktor Paola mimořádným úkolem, má odhalit identitu výherce a napsat o něm článek. Když si ostatní kolegové z redakce začnou neschopného novináře dobírat, ujedou Paolovi nervy a oznámí všem, že právě on je tím výhercem. Poté dá výpověď, zdemoluje kancelář a obklopen davem dotěrných obdivovatelů hrdě odchází. Když se Paolo vrátí domů, zjistí nemilou skutečnost. Veškerý jeho majetek byl zabaven exekutorem a bude prodán v dražbě. Paolovi se podaří svůj psací stroj koupit zpět, los ale nenajde. Jak se vzápětí dozví, v aukci se dražilo ještě dalších pět psacích strojů stejné značky. Nyní mu nezbývá nic jiného, než co nejdříve vyhledat ostatní stroje a zjistit, který z nich ukrývá výherní los. Aby to neměl Paolo tak jednoduché, je mu neustále v patách lichvář, kterému dluží větší sumu peněz a který chce los získat sám pro sebe.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Vyhrál jsem v loterii
Paolo Ciottoli je od přírody velký smolař a zcela neúspěšný novinář. Kvůli dluhům, které nedokáže splácet se pokouší několikrát o sebevraždu. Vždy marně. Před definitivním koncem ho zachrání výhra pěti miliard lir v loterii. Rozhodne se, že nikomu neprozradí, že výhercem je on. Tiket uschová do svého psacího stoje. Bohužel v práci se nechá svými kolegy vyprovokovat a nechtěně prozradí, že právě on je šťastným výhercem obrovské sumy. Tímto okamžikem se z něj stává známá osobnost.

Když se Paolo vrátí domů, zjistí nemilou skutečnost. Veškerý movitý majetek, který měl, je zabaven exekutorem a jeho byt je zcela pustý. Zabavený majetek se bude prodávat v dražbě včetně psacího stoje s ukrytým losem. Paolo se zúčastní dražby, koupí svůj psací stroj, ovšem los nenajde. Jak se vzápětí dozví, v dražbě bylo ještě dalších pět psacích strojů stejné značky. Nyní nezbývá nic jiného, než co nejdříve vyhledat ostatní psací stroje a zjistit, který z nich ukrývá výherní los. Aby to neměl Paolo tak jednoduché, je mu neustále v patách lichvář, kterému dluží větší sumu peněz, a který má velký zájem na tom, aby výherní los získal sám pro sebe.


Autor: Out-Of-Way

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Il pleuvait des oiseaux

Il pleuvait des oiseaux
Il pleuvait des oiseaux

Peter Traxler

Traxler Peter

Casey Camp-Horinek

Camp-Horinek Casey

Naposled navštívené:
Il pleuvait des oiseaux

Il pleuvait des oiseaux
Il pleuvait des oiseaux

Peter Traxler

Traxler Peter

Casey Camp-Horinek

Camp-Horinek Casey