Zari
ohodnotit

Východ je východ

East Is East

Další název:
Fish and Chips / Fish & Chips / Oriente es oriente
Žánr:
Rok:
1999
Délka:
96 minut
„O různosti národností v Anglii sedmdesátých let.“
Popis / Obsah / Info k filmu Východ je východ
Děj se odehrává na začátku sedmdesátých let v Anglii. George Khan je hrdý Pákistánec, jehož rodina ovšem není zcela nakloněná dodržování tradic. Jeden z jeho synů dokonce raději uteče z domova, než aby vstoupil do tradičního - domluveného - maželského sňatku. I další dva synové se rozhodnou vzbouřit proti domluveným sňatkům, což zcela nabourá jejich tradiční rodinnou hierarchii.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 29.06.2002 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Východ je východ
George Khan je hrdý Pákistánec, který si ve Velké Británii našel ženu a zařídil krámek. Jeho sedm dětí však dnes a denně musí řešit problémy, které sebou nese smíšené manželství. A to znamená život plný kompromisů, protože v městečku Salford jsou Khanovi jedinou menšinou s jinou barvou pleti a náboženským vyznáním. Otec nutí rodinu zachovávat dávné tradice, které už jeho potomkům nic neříkají, zatímco matka musí řešit problém, zda se postavit na stranu milovaného muže nebo hájit právo dětí na vlastní život.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Východ je východ
Zahir Khan se narodil v Pakistánu, a protože neviděl před sebou žádnou budoucnost, emigroval do Británie. Tady se zamiloval po čase do Elly, oženil se s ní a měl s ní 7 dětí.U všech děti požadoval dodržování islámských tradice, každotýdenní páteční modlitby v mešitě a vše co k tomu patří.

Když jeho nejstarší syn Nadir začal dospívat, pochopil, že mu otec našel nevěstu a utekl z domova. Zahir, který si začal říkat George Khan, Nadira vydědil. Tím spíš, když navíc zjistil, že Nadir je homosexuál, a žije s mužem.

Otec George plánuje svatbu dvou svých synů za dvě pakistánské sestry. Ellu, jeho ženu bolí, že nemá možnost mluvit do výchovy. Na rozdíl od Zahira, pochází z Kavkazu a tam není výchova tak přísná.

Přijde den, kdy jsou synové zavedení k nevěstám, a tam oba pochopí, co jim otec připravil. Otec George si ale všiml, že ona pakistánská rodina bydlí v malém bytě a matce nevěst navrhne, že obě rodiny (tedy rodiny dětí) můžou bydlet v jeho domě.

Samozřejmě tím vyvolá chaos v oné rodině, která s úžasem sleduje, jak se Khan snaží udržet rodinnou tradici, navíc v době, kdy hrozí, že vládnoucí politická strana prosadí vyhnání všech emigrantů zpět do jejich domovů, do jejich rodných zemí.

Edward52 a jeho archív


Autor: Edward52

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zítra vstanu a opařím se čajem...

15:50 - 17:20

78 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Archivní tajemství

17:05 - 17:35

3 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - 3Bobule (2019)

15:50 - 18:00

78 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Ženy v běhu (2019)

16:50 - 18:52

18 minut již uběhlo
104 minut zbývá do konce

Reklama