Zari
ohodnotit

Všichni moji muži

The Opposite of Sex

Rok:
1998
Délka:
105 minut
„Šestnáctiletá dívka rozpoutá zmatek v životě všech, se kterými se setká.“
Popis / Obsah / Info k filmu Všichni moji muži
Šestnáctiletá Dedee Truittová utíká ze svého problematického domova a stěhuje se k homosexuálnímu nevlastnímu bratrovi Billovi, jenž pracuje jako učitel v malém městě v Indianě. Ten zdědil po smrti svého milence bohaté jmění a pokouší se vrátit do života po boku nového přítele Matta. Dedee se snaží Matta svést a vzniká tak nezvyklý milostný trojúhelník, ve kterém později vyjde najevo, že Dedee nosí Mattovo dítě. Velkolepé rozkrádání, mezistátní let a skandál ohledně sexuálního harašení upoutá pozornost šerifa Carla Tippetta, který mezitím narazí na Lucii, Billovu nejlepší kamarádku a bývalou přítelkyni jeho bratra. Jak všichni mezi sebou navzájem konfrontují svoji sexualitu a učí se upouštět od tradičních předsudků, přicházejí na to, co doopravdy chtějí a co Dedee nazývá “opakem sexu”: trvalý vztah plný závazků a lásky.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing


Popis / Obsah / Info k filmu Všichni moji muži
Dudee není typický sladká šestnáctka, ale spíš nevázaná tulačka, která toho o životě ví více, než se sluší. Krade ze hřbitovů urny s popelem, bydlí u svého nevlastního bratra Billa a spí s každým chlápkem, kterého potká…

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Popis / Obsah / Info k filmu Všichni moji muži
Americká komedie Všichni moji muži je režijním debutem scenáristy Dona Roose. Dřívější dětská hvězda Christina Ricciová zde hraje šestnáctiletou Dedee Truittovou, sebevědomou dívku, která se před ničím nezastaví. Opustí rodné město a vydá se za nevlastním bratrem Billem, jenž je homosexuál a žije s přítelem Mattem. Tomu však Dedee pomotá hlavu. Neobvyklý milostný trojúhelník se zkomplikuje, když se Matt dozví, že bude otcem (tím pravým je ovšem někdo úplně jiný). Milenci si vezmou Billovy peníze a - což je vážnější - také urnu s popelem Billova zemřelého druha, a utečou do Los Angeles. Film je plný nečekaných momentů a zvratů, jež hlavní hrdinka v roli vypravěčky komentuje nevybíravě, ale většinou s vtipem. Radí divákům, co mají kde cítit, ospravedlňuje nebo naopak odsuzuje klišé, dotváří pointy, někdy komentuje i filmařské postupy. Zejména však bez servítků vyjadčuje svůj názor na osoby, mezi nimiž se pohybuje. Divák se s ní těžko může ztotožnit či sympatizovat s ní, ale Christina Ricciová dovedla tohoto "handicapu" využít a její přesvědčivý herecký výkon se posléze setkal s patřičným ohlasem. Také sebeironie a nadhled, s nímž Don Roos )sám patží ke "čtyřprocentní menšině") snímek natočil, dodává filmu na výjimečnosti. Ale právě cynismus, s jakým je téma podáno, nemusí každému vyhovovat.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Tato velmi černá komedie o šestnáctiletém děvčeti (Christina Ricciová), která uteče z domova u zničí několika lidem život, se našim kinům vyhnula a je to škoda. Disk obsahuje mnoho vystřižených scén a zvukový komentář režiséra, vysvětlující jak natočit film za málo peněz a za krátkou dobu. Výborně přeložené české titulky.

Autor/Zdroj: Fuka František/Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jak roste malíř (How teh Painter Grows)

Jak roste malíř
How teh Painter Grows

Domov (Otčij dom)

Domov
Otčij dom

Naposled navštívené:
Jak roste malíř (How teh Painter Grows)

Jak roste malíř
How teh Painter Grows

Domov (Otčij dom)

Domov
Otčij dom