Zari
ohodnotit

Všechno nebo nic

Rok:
1984
Délka:
86 minut
Premiéra v ČR:
1.11.1985
„O přátelství a lásce, které zasáhly do života dvou bratrů“
Popis / Obsah / Info k filmu Všechno nebo nic
POZOR, SPOILER

Sochař a cyklista. To jsou dva mladí muži, bratři. Sochař se jmenuje Max a cyklista Viktor. Ten zrovna jede závod, ale nezvládá to.

Jednoho dne jej nějaká slečna Lenka žádá, aby ji svezl, a vecpe se mu do auta. Spěchá na zkoušky, a tak ji Viktor vezme. A také ji jednou vezme k bráchovi. Po něm se chce, aby udělal sošku pro vítězné cyklisty. Jenže Max je umělec a tuto nabídku odmítá. Zato neodmítá Lenku, která jej obletuje. Dokonce za ním jednou přijde sama až z Prahy. A zůstane přes noc. Ráno ji tam najde Viktor, který s kolem švihnul a dělá číšníka. Kouká na bratrův návrh cyklisty a nelíbí se mu po technické stránce. Max návrh zničí. Ale na cyklisty se podívat jde. A když pak jedou spolu autem, mají autonehodu.

Viktor vyvázne bez úrazu, zato Max má něco s rukou. Viktor jej v nemocnici navštíví, ne že by měl o bratra starost. Chce po něm, aby vypovídal v jeho prospěch, kvůli policajtům a hlavně pojišťovny. Max zůstává v nemocnici. Zde pozná pacienta Fuku, který má také zraněnou ruku. Ten však o uzdravení nestojí.

Max se učí vše dělat jen jednou rukou. Něco se mu daří, něco ne. Jednoho dne jej zde navštíví Lenka. Max nadšen není.

Viktor se popere v hospodě, kde pracuje, a následně vyhazuje svou holku. A začíná znova trénovat.

Max se baví s doktorem o budoucnosti. Ten mu schvaluje focení, to by jednou rukou mohl zvládnout.

Lenka zase nyní tráví noci s Viktorem. Má ráda změnu?

Max fotí na pramici a pochopí zde, že to nebude jednoruč tak jednoduché, jak se domníval. Také zde málem utopí přístroj.

Viktora čeká těžký závod a Maxe boj samotného se sebou. A to za ním přiběhne Lenka, která netuší, že je zde Viktor...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Všechno nebo nic
Snímek Všechno nebo nic byl natočen podle námětu známého textaře Vladimíra Poštulky, s nímž na scénáři spolupracoval režisér Štěpán Skalský. Na postavách dvou bratrů zachycuje v obecní rovině některé problémy s nimiž se - třeba i v poněkud jiné poloze - setkávají mnozí mladí lidé. V postavě cyklisty Viktora dávají autoři nahlédnout do nitra vrcholového sportovce, dlouho se ženoucího jen za slávou a hlavně
za penězi. Postava jeho staršího bratra, sochaře Maxe, je psychologlckou studií svérázného umělce, žijícího jen pro umění, a ve druhé části filmu především člověka, kterého těžký úraz zasáhne velmi krutě: kvůli ochrnuté ruce nemůže pracovat ve svém oboru. Do osudu obou bratrů zasáhne výrazným způsobem značně nekonformní a vyzývavá dívka Lenka. Díky ní i díky své pevné vůli najdou Viktor i Max znovu své místo v životě a cestu sami k sobě.
Atraktivnl zákulisí cyklistického sportu a zajímavé pohledy na práci lékařů a sester rehabilitačního sanstoria v Kladrubech nemohou vyvážit očividnou konstrukci příběhu a ulpívání na povrchu mnohých, byť závažných jevů.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Alpha Dog

Alpha Dog
Alpha Dog

Rolando Zadra

Zadra Rolando

Meteority! (Meteorites!)

Meteority!
Meteorites!

Maniac Cop

Maniac Cop
Maniac Cop

Naposled navštívené:
Alpha Dog

Alpha Dog
Alpha Dog

Rolando Zadra

Zadra Rolando

Meteority! (Meteorites!)

Meteority!
Meteorites!

Maniac Cop

Maniac Cop
Maniac Cop