Duben
ohodnotit

Volání divočiny

The call of the wild; La selva Blanca

Další název:
Hlas divočiny
Rok:
1972
Délka:
101 minut

Obsah filmu Volání divočiny

 
Jen málokdo si umí na začátku příběhu představit, jaká dobrodružství čekají psa Bucka - hlavního hrdinu tohoto strhujícího vyprávění. Buckův pohodlný život domácího mazlíčka se změní ve chvíli, kdy je unesen z domu svého pána. Dostane se až na dalekou Aljašku, kde je prodán, aby sloužil jako tažný pes. Teprve když ho polomrtvého vyčerpáním zachrání Thornton, přestane se osud na Bucka mračit. Život v drsné krajině je snesitelný pouze s dobrými přáteli. A když je tím přítelem dobrodruh a zlatokop, není o napínavé chvíle nikdy nouze. Tak po čase Buck pocítí, že právě zde je jeho místo, a vyslyší volání divočiny.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Volání divočiny >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.11.2010
Charles Heston přijede do Dawson City jako   pošťák, pozná majitelku vykřičeného domu (   Michele Mercierová),získá přátelství psa   Bucka a s kamarádem objeví zlatý důl, který   patří indiánům, ale za objevení dolu zaplatí   životem. Buck po smrti pána se vrací k vlčí   smečce. A k tomu krásná příroda Aljašky,   vše na motivy Jacka Londona.
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2009
Prvních pár minut bylo opravdu nudných, ale   poté, co Manuel (služebný v jednom domě)   ukradl Bucka se děj teprve rozjíždí. Lidi se s   Buckem nijak nemazlili, nutili ho táhnout se   smečkou saně v kruté zimě. Dokud se ho neujal   Thorton a Buck se nenaučil zaujmout své místo   ve smečce. Od té doby není nouze o napětí a i   nehezký pohled na krev a mordy. Sám Buck byl   několikrát na pokraji smrti. Vždy ho ale   zachránil Thorton. Buck mu zato pomohl najít   zlato. Děj bohužel končí opravdu tragicky.   Smrtí Thortna, když na ně zautočí banda   indiánů. Buck byl v tu chvíli se smečkou   vlků. Přišel pozdě, ale zabil několik   indiánů. Pak už jen pláče nad zamrzlou   řekou, kde leží tělo Thortna. Nedoporučuji,   aby tento film viděli lidé se slabší povahou a   hlavně žaludkem!!!!


Hodnocení:n12345678910
Volání divočiny (1972)Volání divočiny (1972)Volání divočiny (1972)Volání divočiny (1972)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10