Zari
ohodnotit

Virus z ráje [TV film]

Paradise Virus

Další název:
Vírus útočí aj v raji (SK) / Peklo v raji (SK)
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
89 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Virus z ráje
Slnečný karibský ostrov je ideálnym miestom pre dovolenku. Na tú sa už veľmi teší doktorka Linda Flemmingová, ktorá na ostrov Barsarato prichádza aj so svojím synom Williamom. Ten sa za pomoci hotelierovej dcéry Kathy okamžite adaptuje a dovolenku si od prvej minúty užívajú naplno. Lenže skutočný raj na zemi sa čoskoro premení v peklo. Doktorka Linda zistí, že na ostrove sa šíri vysoko infekčný vírus. Ostatných obyvateľov zrejme nakazil Poppy, ale kto infikoval jeho? Z rozboru krvi Linda zistí, že vírus pravdepodobne pochádza od zvierat. Odborníci však stále nemajú istotu, z akých zvierat sa vírusy prenášajú. Jedno je však isté - nové, veľmi nebezpečné vírusy, sú prírodnými bioteroristami. Epidémia sa šíri veľmi rýchlo, denne zomiera niekoľko ľudí a na ostrove je vyhlásená karanténa. Linda sa zúfalo snaží nájsť liek a účinné protilátky proti vírusu zvanému americká Ebola. Keď ochorie aj jej syn William a dcéra hoteliera Kathy, ide o každý deň i o každú minútu...

Zdroj: JOJ


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Virus z ráje
Doktorka a viroložka Linda Flemingová odjíždí na dovolenou na karibský ostrov Barsarato se svým synem Williamem. Na letišti je vyzvedává mladá dívka Kathy, dcera majitele hotelu Paula Johnsona. Cestou do hotelu se jim pod kola auta zhroutí majitel drůbeží farmy Poppy, kterého hned nazačátku klovla slepice.

Kathy ve snaze mu pomoci se ho dotkne a nakazí se. Linda, když spatří na ruce Poppyho ránu, varuje ostatní, aby se ho nedotýkali. V tu chvíli přichází místní mastičkář a náboženský fanatik Joseph a Poppyho odnáší k sobě domů. Sám se přitom infikuje. Na Lindy žádost jí Paul odváží Josephovi a zjisťuje, že nakažených je více. I u Josepha se objevují první příznaky. Přes svou víru odmítá jakoukoliv lékařskou pomoc.

Když začnou umírat první lidé, je jasné, že na ostovně vypukla vražedná epidemie. Pacientů v nemocnici stále přibývá, ale ta není na takový nápor připravena. Z rozboru krve jednoho pacienta se zjistí, že vir se přenesl ze zvířete na člověka. Paul a Linda se vydávají na Poppyho farmu, který mezitím zemřel, a nachází zde v kurníkách mrtvé slepice. Musí se jednat, všechny kurníky se musí spálit. Linda informuje Epidemiologické centrum v Atlantidě a žádá o posily.

Infikovaných stále přibývá a už je mezi nimi i William, který se infikoval od Kathy, když se spolu líbali. Na ostrově vypukne panika, když se do zpráv dostane informace o zabijáckém virusu. Všichni chtějí opustit ostrov.

Krátce nato vyhledají opět Josepha a zjistí, že je zdráv. Po dlouhém přemýšlení a přemlouvání nakonec souhlasí s darováním krve na vakcínu pro ostatní obyvatele ostrova. Není ale už pozdě?


Autor: veverka-zrzka

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražedné šifry: San Francisco

23:30 - 00:20

42 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Čas zabíjet (1996)

22:10 - 00:35

122 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Křižovatka smrti 2 (2001)

23:30 - 01:20

42 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Prima - Šefové na zabití (2011)

23:45 - 01:45

27 minut již uběhlo
93 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Buddenbrookovci

Buddenbrookovci

Robert L. Morrison

Morrison Robert L.

Naposled navštívené:
Buddenbrookovci

Buddenbrookovci

Robert L. Morrison

Morrison Robert L.