Zari
ohodnotit

Vila na kopci

Up at the Villa

Žánr:
Rok:
2000
Délka:
115 minut
„Chtěla už od života jenom klid. Netušila, že má pro ni v záloze nebezpečí i lásku.“
Popis / Obsah / Info k filmu Vila na kopci
Píše se rok 1938 a nad světem se stahují mračna druhé světové války. Ale do slunné Florencie, která je domovem i několika příslušníků britské a americké smetánky, jako by tato hrozba ještě nedoléhala. Nebo si to alespoň nikdo ze zdejších „cizinců“ nechce připustit. Mary Pentonová, mladá, půvabná, leč chudá anglická vdova, která tu na pozvání svých přátel hodlá strávit pár bezstarostných letních měsíců, se však již s tou odvrácenou stranou ráje setkala. Zažila pár nenávistných výkřiků a gest, poznala bídu rakouských uprchlíků před nacismem. Netuší však ještě, jak bezprostředně a bolestně se tyto skutečnosti dotknou jí samé. Neví, že bude muset dát v sázku celý svůj život, celou svou budoucí, po boku důstojného Sira Edgara zdánlivě tak zajištěnou existenci. A už vůbec by ji nenapadlo, že do jejího života ještě může vstoupit jiný muž…

Novelu W. Somerseta Maughama převedl na filmové plátno manželský tvůrčí tým Belindy (scénář a střih) a Philipa (režie) Haasových, jimž se podařilo získat skutečně hvězdné obsazení nejen do hlavních rolí, ale i do postav více méně epizodních (Derek Jacobi v půvabné roličce anglického „vyděděnce"…)

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Vila na kopci
Mladá vdova se musí rozhodnout mezi bezpečným manželstvím bez lásky a nebezpečnou svobodou, umožňující milostné pletky.

Angličanka Mary, žijící v Itálii, se po manželově smrti ocitá ve finančních potížích, z nichž jí může pomoci sňatek s postarším bohatým diplomatem. Když ji však požádá o ruku, váhá a prosí o několik dnů na rozmyšlenou. Během nich prožije vášnivou noc se studentem Karlem, který však spáchá sebevraždu, když mu řekne, že šlo jen o známost na jednu noc.

Šokovaná Mary požádá dobrodruha Flinta, aby jí pomohl ukrýt Karlovo tělo, vzápětí se však objeví vůdce místních fašistů, který má na ni také zálusk, a vyptává se na Karlovo zmizení. Dokáže Mary najít východisko z ošemetné situace?

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Vila na kopci
Krátce před vypuknutím druhé světové války navštíví mladá vdova Mary Pantonová své přátele ve Florencii. Seznámí se tam se Sirem Edgarem Swiftem, který ji zanedlouho požádá o ruku. Mary se ale nedokáže rozhodnout, zdali se má za něho opravdu provdat. Když jí na jednom večírku vstoupí do cesty světák Rowley a začne se jí neomaleně vnucovat, rozčileně se vzdálí, nasedne do auta, jenže cestou přejede jakéhosi muže. S Karlem potom stráví noc, ale na druhý den je muž postaven před smutný fakt, že mu u Mary pšenice nikdy nepokvete, a proto se ve vile zastřelí. Mary poprosí Rowleyho Flinta, aby ji vytáhl z bryndy.

Zdroj: AMC Networks International


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Hal Weiner

Weiner Hal

Naposled navštívené:
Hal Weiner

Weiner Hal