Zari
ohodnotit

Věra Lukášová

Žánr:
Rok:
1939
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
29.9.1939

Komentáře k filmu Věra Lukášová

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2020
Příběh dospívající   dívenky za první republiky   plné romantických snů,   které však samotný život   ukáže, že realita a sen   jsou zcela dvě odlišné   věci. Dospívání a   nacházení svého místa ve   společnosti bylo vždy   vděčným tématem, hlavně   co se týče psychologie   osobnosti. Obzvlášť u   dívky, která přes svou   romantičnost musí dostát   odvahy se životu postavit   čelem i to za cenu vlastního   odříkání a duševní   bolesti. Jiřina Stránská se   s rolí poprala na svou dobu   adekvátně. Rudolf   Hrušínský coby přihrávač   v charakterním vývoji sice   místy krapet budí rozpaky,   ale to je asi vlivem spíše   divadelního scénáře a   viditelně studiovými kulisy.   Přesvědčivost a hloubka   příběhu se smyslem pro   detail plně imponuje k   adekvátnímu filmovému   zážitku. Snímek sice vlivem   zpracování dle možností   své doby už vypadá   zastarale, ale na druhou   stranu, takto už to bohužel   nikdo nezopakuje.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.4.2020
Dospívající dívka, i když   herečce táhlo na třicítku,   tápe ve světě, ráda by se   zeptala na ledasco, ale když   se zeptá, tak je z toho   babička v šoku. Víc jí do   života připraví studentík   na letních prázdninách,   který když tápe, tak to   správí ránou do ohryzku.
Od toho dospívání už   jsem dost daleko, takže se   dokážu ztotožnit spíš s   fantaziemi z románu, který   hlavní hrdince běžel v   hlavě, než s jejím   afektovaným chováním, to mi   dost vadilo.
Starší   osoby mají svoje kostlivečky   a že jich je požehnaně.   Slizský dědula byl jasný od   pohledu, ale když se starší   musí poslouchat. Snad se ti   dva stihnou vzít dřív než   mladý Hrušínský nabere   čtyřicet kilo a vypadá mu   ta blonďatá patka.
Tatule
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.6.2023
26letá Stránská hraje   diblíka. Za mě otřesný   herecký (nebo spíš   režijní) výkon. Film ve   zbytku průměrný.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Černé ovce (1992) [TV pořad]

05:15 - 05:30

7 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Jepice dlouhochvostá, Maďarsko

05:20 - 05:45

2 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

37 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe!

04:40 - 05:55

42 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Gerry Mendicino

Mendicino Gerry

Paul Timothy Carden

Carden Paul Timothy

Naposled navštívené:
Gerry Mendicino

Mendicino Gerry

Paul Timothy Carden

Carden Paul Timothy