Zari
ohodnotit

Velká sýrová loupež

Velké sýrové spiknutí

Další název:
Die große Käseverschwörung; The Great Cheese Conspiracy
Žánr:
Rok:
1986
Délka:
52 minut
„Humorné vyprávění o třech myšácích žijících v biografu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Velká sýrová loupež
Tři myšáci – mazaný Marvin (Josef Dvořák), mudrlant Rajmond (Petr Nárožný) a Tlouštík (Luděk Sobota) – žijí v kině Star. Živí se vším, co zbude po návštěvnících kina, občas také snědí svačinu pánovi v promítací kabině a neustále sledují promítané filmy. Nejvíc se jím líbí gangsterky, které je inspirují k provedení vlastní akce - „velké sýrové loupeže“ v krámku italského sýraře. Akci nejprve pečlivě naplánují, ale loupež jim poněkud zkomplikuje sýrařův kocour. Omylem při útěku zapnou bezpečnostní zařízení a přivolají policii i majitele krámu. Ten se nad myšáky smiluje a všichni tři u něj najdou útulný domov s dostatkem výrobních sýrů. Jen Marvin se brzy nudí a vyrazí ven do ulic za dalším dobrodružstvím…

Napínavé a humorné vyprávění o myším gangu natočil Václav Bedřich podle námětu americké autorky pro děti Jean van Leeuwenové.
V SRN obdržel film označení Nejlepší dětský film roku 1986.
Vzhledem k netradiční metráži u nás málo známý.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Velká sýrová loupež
V jednom starém kině žily tři myši. Živily se, jak se dalo a každý den koukaly na filmy. Během promítání snědly všechno, co se našlo pod sedačkami nebo v taškách diváků. Občas snědli svačinu pánovi v promitací kabině nebo pronikly do krabic v bistru, ale nikdy neopustily budovu kina. Jednou se rozhodly, že se vydají z kina ven, kde určitě najdou mnohem lepší a sýrovější jídlo než v kině. Ale jaký svět čeká venku na tři myší dobrodruhy? Jak dopadne jejich výprava za vybranými druhy nejlepších sýrů?


Autor: caseyjones

Popis / Obsah / Info k filmu Velká sýrová loupež
Filmové plátno bylo svědkem nespočetného množství zločinů. Někdy se dokonce stalo, že samo k zločinu inspirovalo. Pravidelný pobyt v kinosále také zapůsobil na hlavu Velkého Tvrdého Marvina, v níž se zrodil kolosální, nepřekonatelný, vychytaný, jedinečný, výdělečný a v neposlední řadě nebezpečný plán na loupež století. Co na tom, že Marvin je myš a velká loupež je sýrová. Tenhle „džob“ bude rozhodně stát za to.
Listování naším památníčkem zakončíme ve veselé, něžné, barevné a milé společnosti pohádek. Hlavním průvodcem dlouhého večera bude oblíbená televizní hvězda, jejíž mladickému elánu neubírá ani čtyřicítka na krku. Pohádkové večerníčkovské menu bude náležitě šťavnaté i uleželé a podávat se budou jenom ty nejlepší ročníky. Osobní účast velkých hvězd večerníčků zaručuje veselou a náruživou společnost, kde nebude nouze o překvapení. Snad sem tam ukápne i sentimentální slza.
Kino AERO


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Reportéři ČT (2004) [TV cyklus...

14:00 - 14:50

39 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Dějiny antisemitismu

14:00 - 15:00

39 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:40 - 14:40

59 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:25 - 15:25

14 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tamara Loginova

Loginova Tamara

Matthew Bates

Bates Matthew

Naposled navštívené:
Tamara Loginova

Loginova Tamara

Matthew Bates

Bates Matthew