Zari
ohodnotit

Velká filmová loupež

Další název:
Filmvideokabaret
Žánr:
Rok:
1986
Délka:
77 minut
Premiéra v ČR:
1.1.1987
„Místo činu: Přehlídka 40 let československé znárodněné kinematografie.“
Popis / Obsah / Info k filmu Velká filmová loupež



Ti dva totiž vyhráli v mezinárodní soutěži japonské televize videosoupravu Sony. Místo výhry je však do Prahy odeslán epochální vynález profesora Suzukiho, superholograf, s jehož pomocí lze přenášet jakoukoli postavu z televizní obrazovky do skutečného světa a naopak. Právě tohoto vynálezu se chce zmocnit pětice gangsterů. Bláznivá komedie plná omylů, převleků a přehmatů začíná v okamžiku, kdy gangsteři na ruzyňském letišti potkají veksláka Krále, kterého považují za Kaisera, a nabídnou mu za japonské video půl milionu. Vekslák brzy pochopí souvislosti a přemluví uhlíře Lambase, který je zase k nerozeznání podobný Lábusovi, aby se v přestrojení za populární dvojici vydali na výstavu nazvanou Přehlídka 40 let československé znárodněné kinematografie a tady místo skutečných komiků převzali cenu, kterou by vzápětí předali gangsterům. Na výstavu však proniknou i gangsteři a jejich poněkud drsné způsoby způsobí oběma podvodníkům i skutečným komikům nejednu horkou chvilku...

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Velká filmová loupež



POZOR SPOILER!!!

V tokijském televizním studiu všichni sledují vyhlášení cen soutěže o nejlepší minutovou scénku. Zvítězili Oldřich Kaiser a Jiří Lábus. Mají obdržet cenu firmy Sony.

V tajné laboratoři profesora Suzukiho dochází k přepadení a loupeži. Banda chce ukořistit přístroj, jenž nemá ve světě obdoby. Je to superholograf. Dokáže přemisťovat lidi. Jenže jeden z dělníků stihne stroj dát na pás atento na něm odjíždí neznámo kam.

V Praze u Hybernů se chystá oslova znárodnění české kinematografie. Banda, která jde po stroji, sem přilétá. Narazí na veksláka - Kaiserova dvojníka. Přepadnou i Lábuse, ale toho pravého. Osudnou bednu se strojem dostává do rukou údržbář Lojzík. Hned jej zkouší a přemístí vrátného z filmu „Jáchyme, hoď ho do stroje“. Banda se bude vydávat za filmový štáb. Najde si oba herce, ty pravé a dostanou oba nakládačku. Jejich dvojníci se zatím setkají s Lojzíkem a ten přemístí husity do současnosti. Oba dvojníci jsou lapeni vrátným a uklizečkou a musí jim předvádět scénky. Ačkoli jsou perfektní, nepřesvědčí je. Prchají před bandity a Lojzík je přemístí na loď. Až později si všimne, že jde o Titanic a proto je ihned přemisťuje zpět. Honička za superholografem pokračuje. Dostanou vítězové co jim patří?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Velká filmová loupež



Bláznivá komedie z úspěšné přehlídky o filmu. Pětice gangsterů pronásleduje populární hereckou dvojici O. Kaisera a J. Lábuse a zároveň i jejich dvojníky a chce se zmocnit superholografu.

TV Barrandov


Popis / Obsah / Info k filmu Velká filmová loupež



V roce 1986 se v Praze ve výstavních prostorách domu U Hybernů konala velkoryse pojatá výstava ke 40. výročí znárodnění kinematografie. Část vysokých nákladů na tuto akci byla zahrnuta do rozpočtu filmové komedie, kterou po náhlém úmrtí O. Lipského dokončoval Z. Podskalský. (Několik dnů řídil natáčení i Miloš Zábranský).
Ve spletitém příběhu pronásleduje pětice gangsterů populární hereckou dvojici Kaisera a Lábuse i jejich dvojníky. Autoři vsadili na jistou diváckou znalost filmového oboru a řadou replik, narážek i obrazem zkoušejí, jak si dokážeme zařadit jednotlivé pasáže pod názvy titulů, které svého času nabízela kina či televizní obrazovky. Spíše dokument doby než kvalitní zábava.

Autoři filmu - Oldřich Lipský, Martin Bezouška a Dušan Kukal - sem zasadili notně spletitý děj, v němž pětice gangsterů pronásleduje populární hereckou dvojici Kaisera a Lábuse a zároveň jejich dvojníky - veksláka Krále a uhlíře Lambase. Zločinci se chtějí zmocnit superholografu, jímž je možné přenášet jakoukoli postavu z televizní obrazovky do skutečnosti a naopak. Přístroj odeslal na pražskou adresu vynálezce Suzuki místo videosoupravy Sony, již herci vyhráli v soutěži. Kaiser a Lábus samozřejmě úkladům
mafiánů nakonec úspěšně odolají. Výborná ukázka toho, na co "znárodněný film" vynakládal poměrně velké finanční částky. Za předčasně zesnulého Odřicha Lipského snímek dokončil Zdeněk Podskalský.

Autor/Zdroj: Vítková Radana/Capitol Internet Publisher


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Černá voda (2023) [TV miniséri...

20:10 - 21:10

55 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Praha ožralá

20:50 - 21:20

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:45

45 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:45

50 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Reklama