Zari
ohodnotit

Ve službách krále

Le miracle des loups

Další název:
Blood on His Sword; The Miracle of the Wolves; Zázrak vlků; V službách kráľa; Ve jménu krále
Země:
Rok:
1961
Délka:
126 minut
„Jean Marais miluje královu schovanku. Ale má soka, který se neštítí žádných podlostí a intrik, aby naplnil touhu po moci...“
Popis / Obsah / Info k filmu Ve službách krále
Město Dijon bujaře slaví nástup Karla Smělého, čtvrtého vévody
burgunského. Karel pořádá velkolepé oslavy, jimiž chce oslnit nejurozenější šlechtice, které sem pozval, včetně francouzkého krále, svého bratrance Ludvíka XI. Oslavy končí velkým turnajem a mladý vévoda doufá, že jeho barvy s převahou zvítězí. Rytíř Robert de Neuville miluje Jeanne de Beauvais, královu schovanku. Tu si ovšem vyhlédl i vévoda burgunský a Ludvík XI. Dobře ví, že tento sňatek by prospěl nejen „blahu Francie“, ale především i jemu samotnému. Podcenil však lásku Roberta a Jeanne, a především svého rivala vévodu burgunského, který se neštítí žádných podlostí a intrik, jen aby naplnil svou touhu po moci.


Autor: punta65

Popis / Obsah / Info k filmu Ve službách krále
Na stolec vévody burgundského nastupuje Karel Smělý, bratranec krále Ludvíka XI. Od počátku vládne mezi bratranci napětí – ctižádostivý Karel má zájem jak o francouzský trůn, tak o královu kmotřenku, půvabnou Jeanne de Beauvais. Ta však miluje rytíře Roberta z Neuville, oddaného králova stoupence. Nečistými intrikami vyvolává Karel v zemi chaos, za jeho iniciátora však označuje krále. Zároveň nechá umést krásnou kmotřenku a uvězní ji na tajném místě. Rytíř de Neuvlle musí nasadit všechny své síly, aby očistil královu čest a získal milovanou Jeanne.

televizní program


Popis / Obsah / Info k filmu Ve službách krále
Město Dijon bujaře slaví nástup Karla Smělého, čtvrtého vévody burgundského. Karel pořádá velkolepé oslavy, jimiž chce oslnit nejurozenější šlechtice, které sem pozval, včetně francouzského krále, svého bratrance Ludvíka XI. Oslavy končí velkým turnajem a mladý vévoda doufá, že jeho barvy s převahou zvítězí.

Zdroj: TV Barrandov


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Poplach ve druhé kancléři (Alerte au deuxième bureau)

Poplach ve druhé kancléři
Alerte au deuxième bureau

Paulette Andrieux

Andrieux Paulette

Naposled navštívené:
Poplach ve druhé kancléři (Alerte au deuxième bureau)

Poplach ve druhé kancléři
Alerte au deuxième bureau

Paulette Andrieux

Andrieux Paulette