Zari
ohodnotit

V moci posedlosti

Malice

Rok:
1993
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
5.8.1994
„Šokující thriller o zradě a vraždě, ve kterém jsou tajemství ukrytá tak hluboko, že je nutný skalpel, aby bylo možné je poodhalit.“
Popis / Obsah / Info k filmu V moci posedlosti
Mladý manželský pár Andy (Bill Pullman) a Tracy (Nicole Kidman) si zakoupí viktoriánský dům a s láskou jej spravuje.
On pracuje na univerzitě, ona dělá dobrovolnou dětskou vychovatelku. Ke štěstí jim schází jen děti a peníze na opravu jejich domu. Obstarají si proto podnájemníka, brilantního chirurga Jeda Hilla (Alec Baldwin).
Drama přichází ve chvíli, kdy se Tracy jednoho dne zhroutí, je odvezena do nemocnice a musí se podrobit operaci. Tu provede sám dr. Hill a vinou chybného zákroku jí těžce poškodí zdraví. Tracy se vydává na nekompromisní cestu pomsty - zažaluje nemocnici o 20 milionu dolarů a opustí svého manžela, který zákrok schválil.
Výborně propracovaná zápletka nabízí drama i milostné motivy a především dává vyniknout skvělým hercům, kteří v současnosti stojí na samém vrcholu hollywoodského ledovce.
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu V moci posedlosti
Psychologický kriminální snímek režiséra Harolda Beckera V moci posedlosti je dalším thrillerem o mladém páru, který se dostane do nebezpečí tím, že pronajme pokoj ve svém domě. - Andy a Tracy Safianovi přijmou jako nájemníka mužova dávného spolužáka, talentovaného a hezkého chirurga Jeda Hilla. Manželé touží po dítěti; Tracy však nakonec skončí v nemocnici Jed je nucen mladé ženě přivodit potrat, a navíc neuváženým zásahem způsobí pacientčinu neplodnost. Tracy nemocnici zažaluje o deset milionů. Její manžel náhodou zjistí, že měla milence, a zděšené objevuje, že se stal obětí rafinovaného podvodu. Šťastné manželství s oddanou krásnou ženou byl komplot, jejž zosnovala všeho schopná podvodnice, toužící po penězích za jakoukoli cenu. Než si zoufalý oklamaný manžel udělá ve
věcech jasno a než pozná, kdo byl ženiným společníkem a milencem, okolnosti se několikrát prudce a nečekaně změní - Snímek, inspirovaný tísnivou atmosférou klasického "černého filmu", spoléhá na zábavnou napínavost překvapivých dramatických zvratů. Ty jsou však vesměs samoúčelné a postrádají logiku (např. v úvodu klíčový motiv vraha studentek je nečekané vyloučen z děje, protože scenáristům jen sloužil k motivaci objevu Andyho sterility. Thriller o temných stránkách lidské povahy vyniká silným misogynským podtextem. Ani herecká výkony hlavních představitelů (Nicole Kidmanová, Alec Baldwin, Bill Pullman) nepřispívají k věrohodnosti Beckerovy samoúčelné šarády. V epizodních rolích však zaujmou George C. Scott a Anne Bancroftová. - Exteriéry byly natáčeny na slavné dívčí koleji Smith College v Northportu, podobně jako kdysi snímek Kdo se bojí Virginie Woolfové.
-ap-, Filmový přehled 1994/8/33


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Chalupa je hra (2005) [TV cykl...

05:05 - 05:30

1 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Jedlý hmyz

04:50 - 05:45

16 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

05:00 - 06:05

6 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Prima - Casanova (2005)

03:25 - 05:59

101 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Reklama