Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Úžasná událost

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2022
Po komediální stránce   impozantní snímek, neb   humorem, místy i groteskním,   stále pobaví svým   důvtipem, vtipem i humornými   situacemi. A přitom   pojednává vcelku vážnou   situaci. Život prostý a tak   nějak obyčejný. To známe   všichni. K ozvláštnění   máme kromě práce také   nějaké koníčky a jinou   zábavu. Ale co když se   jednoho krásného dne   dostaví nějací pánové s   informací, že zemřel   strýček a zanechal po sobě   mění ve výši 20 milionů   dolarů. Ve třicátých   letech minulého století? To   byla ohromná částka. A v   takovém případě se hned   začnou dít věci. Snímek se   ale hodně drží na uzdě,   takže až bláznivě   komediální, jakýmkoli   způsobem pobuřující,   melodramatický, či   sentimentální zase až tak   moc není. Každopádně má   atmosféricky dokonalou   rovnováhu ve své   příjemnosti, zajímavosti a   dokonce i napětí. Snad   každý má někdy sen o tom,   že by se náhle nějaký   podobně takový zemřelý   strýček s nemalým   dědictvím objevil. Jenomže   po celé následující   etudě, jaká šťastlivci v   tomto příběhu nastane, by   si poté nejeden přál, aby   žádný takový strýček   snad ani nebyl. Svým   způsobem je snímek pohádkou   o tom, kterak dobro   zvítězilo nad zlým   kapitalismem. Tohle na svém   půvabu rozhodně nic   neztratilo dodnes.
Anamorph
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.3.2009
"THIS FIM IS PIXILATED,   IT SURE IS". Gary Cooper   jako vidlák z maloměsta a   Jean Arthur jako   paparazzo-kočička. Ideální   kombinace pro skvělý film   klasického Hollywoodu, který   má spád, povedené vtípky,   ale i trochu nevyrovnanou   dějovou linku.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Bolkoviny (1997) [TV pořad]

01:10 - 01:50

37 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Mořští vlci (1980)

00:20 - 02:15

87 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Kluk od vedle (2015)

00:55 - 02:45

52 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Prima - Dech života (1987)

00:30 - 03:25

77 minut již uběhlo
98 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Andrea Kerestešová

Kerestešová Andrea

Aidan Farrell

Farrell Aidan

Naposled navštívené:
Andrea Kerestešová

Kerestešová Andrea

Aidan Farrell

Farrell Aidan