Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Úžasná událost

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2022
Po komediální stránce   impozantní snímek, neb   humorem, místy i groteskním,   stále pobaví svým   důvtipem, vtipem i humornými   situacemi. A přitom   pojednává vcelku vážnou   situaci. Život prostý a tak   nějak obyčejný. To známe   všichni. K ozvláštnění   máme kromě práce také   nějaké koníčky a jinou   zábavu. Ale co když se   jednoho krásného dne   dostaví nějací pánové s   informací, že zemřel   strýček a zanechal po sobě   mění ve výši 20 milionů   dolarů. Ve třicátých   letech minulého století? To   byla ohromná částka. A v   takovém případě se hned   začnou dít věci. Snímek se   ale hodně drží na uzdě,   takže až bláznivě   komediální, jakýmkoli   způsobem pobuřující,   melodramatický, či   sentimentální zase až tak   moc není. Každopádně má   atmosféricky dokonalou   rovnováhu ve své   příjemnosti, zajímavosti a   dokonce i napětí. Snad   každý má někdy sen o tom,   že by se náhle nějaký   podobně takový zemřelý   strýček s nemalým   dědictvím objevil. Jenomže   po celé následující   etudě, jaká šťastlivci v   tomto příběhu nastane, by   si poté nejeden přál, aby   žádný takový strýček   snad ani nebyl. Svým   způsobem je snímek pohádkou   o tom, kterak dobro   zvítězilo nad zlým   kapitalismem. Tohle na svém   půvabu rozhodně nic   neztratilo dodnes.
Anamorph
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.3.2009
"THIS FIM IS PIXILATED,   IT SURE IS". Gary Cooper   jako vidlák z maloměsta a   Jean Arthur jako   paparazzo-kočička. Ideální   kombinace pro skvělý film   klasického Hollywoodu, který   má spád, povedené vtípky,   ale i trochu nevyrovnanou   dějovou linku.
koyabsbk
Hodnocení:
Přidáno: 20.3.2016
V popise deja sú nepresnosti.   Nezdedil 200, ale 20   miliónov. Peniaze nechcel   rozdať čiernym farmárom,   ale farmárom, ktorí v kríze   v 30. rokoch stratili svoje   farmy. Vo filme sa nezjavil   žiadny čierny farmár, ani   na záverečnom súde. p.s.   remake filmu po 50 rokoch s   Adamom Sandlerom, je, po   všetkých stránkach,   najmenej na úrovni o tri   stupne nižšej, než toto   dielo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10