Zari
ohodnotit

Utrpení mladého Boháčka

Žánr:
Rok:
1969
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
25.7.1969
„Sukničkářem proti své vůli.“
Popis / Obsah / Info k filmu Utrpení mladého Boháčka



Traktorista Tóna Boháček má rád svůj klid a víkendovou partičku karet s kumpány v hospodě. Jenže je ve věku, kdy se měl už dávno oženit, a tak ho jeho máma přinutí, aby se s někým seznámil aspoň na inzerát. Myšlenka na ženění je to poslední, co se Tónovi zamlouvá, ale nakonec mu nezbude, než mámě z nedaleké vesnice přivézt zootechničku Janičku Pazderkovou, se kterou si pod nátlakem dopisoval. Jenže Janička se kvůli škodolibým kamarádkám stydí a nakonec nikam neodjede. Tóna se za každou cenu chce zbavit dotíravé maminky, a tak si přece jen přiveze dívku. Podaří se mu totiž přemluvit náhodnou stopařku, Pražačku Květu, aby jela s ním a předstírala, že je Jana. Třebaže Tóna je pro Květu jen venkovský balík, přece jen si spolu mají co povídat a dokonce stráví několik příjemných hodin. A paní Boháčková je aspoň na nějakou dobu spokojená. Jenže v neděli ráno u jejích dveří zazvoní skutečná Janička…

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Utrpení mladého Boháčka



POZOR SPOILER

Tóna Boháček z Čičelic už není žádný mladík. Hlavně proto jej jeho maminka neustále honí, aby si už konečně našel ženskou. On zatvrzele odmítá, ale jednoho dne se přece jen pustí do psaní dopisu.

Maminka do něj neustále ryje, a tak se rozhodne mít klid. Vezme si auto a jede za Janou Pazderkovou do Ouval. Když se setkají, ona tvrdí, že dopisy psala jen tak. Jemu je to zatím fuk, ale přece jen se s Janou snaží bavit. Nakonec však celé setkání končí trapasem a Tóna se vrací domů. Venku prší a jemu se do auta nacpe holka, využije tedy situace a pozve ji domů. Děvče se mu představí jako Květa Lesecká, ale mamince jako Jana. Tondova matka je blahem bez sebe. Milou dívčinu obskakuje a hostí. Ale večer bedlivě hlídá, aby náhodou něco... Tonda s Květou musí doslova utéci. Takže se ocitnou až v hospodě. Zde stráví zajímavý večer a jdou zase domů. Ale i tam si mají do rána co vyprávět.

Rodinnou idylku druhý den nabourá drobné překvapení. Přijela sem Jana. Tak je Květa představena jako sestřenice. Maminka si z občanky ověřila jméno první dívky a nechává věcem volný průběh. Situace je velmi napjatá, ale nakonec to praskne.

Tonda druhý den jede za Květou až domů. Když je u ní v bytě, přichází sem Janin přítel. I zde je tedy situace krajně napjatá a řešení v nedohlednu…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Utrpení mladého Boháčka



Paní Boháčkovou trápí, že její dospělý syn Tóna vůbec nemyslí na to, aby založil vlastní rodinu. Na inzerát mu vybere vhodnou nevěstu, ale náhodná stopařka Květa celou situaci nečekaně zkomplikuje... Stále dobrá komedie s vynikající Stellou Zázvorkovou a Pavlem Landovským, který už tehdy byl na vrcholu popularity.

Autor/Zdroj: Březina Václav/Lexikon českého filmu


Popis / Obsah / Info k filmu Utrpení mladého Boháčka



Úspěšná česká komedie připomíná svým jednoduchým obsahem pozdější televizní bakalářské příběhy. Shodou okolností jí jako svůj druhý film natočil František Filip, dnes renomovaný televizní režisér. A na dramaturgii snímku se podílel Jaroslav Dietl. Zápletka poskytla tvůrcům dostatečný prostor nejen k rozvinutí situační komiky, ale i k charakterizaci postav a prostředí, jež naznačuje i stinné stránky života. Film ovšem především těží z hereckého koncertu Pavla Landovského. - Tóna Boháček je se svým životem spokojený. Jenže jeho matka, s níž bydlí ve venkovském stavení, ho nutí k ženitbě. Chtě nechtě se tedy musí mladý muž vydat svou volbou za jakousi Janičkou; již mu maminka dohodila na inzerát. V Ouvalech u Janičky neuspěje a při návratu sveze (proti své vůli) hezkou městskou dívku Květu. Posléze ji přemluví, aby se vydávala za dívku z inzerátu, a představí ji mamince. Po počestné noci plné peripetií se do Květy zamiluje. Ve zcela nevhodnou dobu se tu objeví pravá Janička a Tóna raději zmizí z domu. - Květa je překvapena, když ji o něco později venkovský nápadník navštíví v její garsonce. Vzápětí se tu objeví její milý Petr. Venkovan pochopí, že Květa pro něho není. Vrací se k mamince a k Janičce.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

177 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Jak se žilo v New Yorku roku 1...

08:30 - 09:20

26 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:45 - 09:10

11 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Cornelia Funke

Funke Cornelia

Giuseppe Chinnici

Chinnici Giuseppe

Naposled navštívené:
Cornelia Funke

Funke Cornelia

Giuseppe Chinnici

Chinnici Giuseppe