Zari
ohodnotit

Utopie – nejvíc lidí žije v Číně

Folk flest bor i Kina

Další název:
Most People Live In China
Země:
Rok:
2002
Délka:
85 minut
Premiéra v ČR:
4.11.2004
„Absurdní komedie o maličkostech a jejich obrovských důsledcích“
Popis / Obsah / Info k filmu Utopie – nejvíc lidí žije v Číně
Kdo vlastně žije v Norsku, v této na první pohled úplně dokonalé zemi?
Odpověď na tuto otázku můžete najít v překvapujícím filmu vyprávějícím osm příběhů inspirovaných osmi politickými stranami, které napsalo šest scenáristů a natočilo devět režisérů. Vše se odehrává během magických čtyřiadvaceti hodin před norskými volbami při benzinové pumpě, jež patří jistému Lassemu. Toto místo je jakýsi mikrokosmos, reprezentující celou norskou společnost: v této řídce osídlené zemi velkých vzdáleností se každý, kdo chce volit, musí zastavit pro benzin a natankovat. Lasse si sice vydělává na živobytí prodejem benzinu, ve skutečnosti by ale chtěl být pilotem. Teď ho však čeká neuvěřitelných čtyřiadvacet hodin... Absurdní komedie o maličkostech a jejich obrovských důsledcích.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Utopie – nejvíc lidí žije v Číně
Norský povídkový snímek Utopie - Nejvíc lidí žije v Číně je zajímavým experimentem, na němž se podílelo šest scenáristů (vystupujících jako Screenwriters Oslo) a devět režisérů. Jeho osm epizod má pár zásadních styčných bodů: každá charakterizuje jednu norskou politickou stranu, děj se odvíjí během čtyřiadvaceti hodin před volbami a upíná se k osamělé benzinové stanici, obsluhované nenápadným pumpařem Lassem. Toto místo je jakýsi mikrokosmos, reprezentující celou norskou společnost: v této řídce osídlené zemi velkých vzdáleností se každý, kdo chce volit, musí zastavit pro benzin a natankovat. Lasseho čeká neuvěřitelných dvacet čtyři hodin. - Na této „absurdní komedii o maličkostech a jejich obrovských důsledcích“ se podílel mj. Hans Petter Moland, jehož road movie Aberdeen s úspěchem zahájilo MFF v Karlových Varech v roce 2000, nebo Morten Tyldum, který na tomto festivalu o tři roky později sklidil svým filmem Kámoš cenu diváků.
Kino AERO


Popis / Obsah / Info k filmu Utopie – nejvíc lidí žije v Číně
Kdo vlastně žije v Norsku, v této na první pohled úplně dokonalé zemi? Odpověď na tuto otázku můžete najít v překvapujícím filmu, vyprávějícím osm příběhů inspirovaných osmi politickými stranami, které napsalo šest scenáristů a natočilo devět režisérů. Vše se odehrává během magických čtyřiadvaceti hodin před norskými volbami u benzinové pumpy, jež patří jistému Lassemu. Toto místo je jakýsi mikrokosmos, reprezentující celou norskou společnost: v této řídce osídlené zemi velkých vzdáleností se každý, kdo chce volit, musí zastavit pro benzin a natankovat. Lasse si sice vydělává na živobytí prodejem benzinu, ve skutečnosti by ale chtěl být pilotem. Teď ho však čeká neuvěřitelných čtyřiadvacet hodin... Absurdní komedie o maličkostech a jejich obrovských důsledcích.
38. MFF Karlovy Vary


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Toulavá kamera (2003) [TV cykl...

14:20 - 14:55

22 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství královských paláců

14:40 - 15:25

2 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:35 - 15:30

7 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:30

12 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sibiřský tygr

Sibiřský tygr

Naposled navštívené:
Sibiřský tygr

Sibiřský tygr