Zari
ohodnotit

Útěk s Cézarem

Další název:
Jdu hledat Labe
Žánr:
Rok:
1989
Délka:
82 minut
Premiéra v ČR:
1.6.1990
„Táta, máma, pes a kluk. Jak se hledali, až se našli.“
Popis / Obsah / Info k filmu Útěk s Cézarem
POZOR, SPOILER

Malý Radek je se svým psem Cézarem venku a kouká na silnici. Pak jej někdo volá a on spěchá za hlasem. Totiž, k dědovi a babičce, kde zatím přebývá, protože tatínek je někde pryč. Máma mu umřela, tvrdí otec i ostatní.

Radek má kamarádku Mílu, které zničí kolo. Ale ona má na tom také svůj podíl viny, protože mu neřekla, že kolo nebrzdí. A tak budou šetřit na nové.

Tatínek se vrací a přivezl si novou ženu Lenku. Radkovi se to ale moc nelíbí.

Obě děti chodí po okolí s poštou a také vypomáhají s drobnými pracemi. Aby měly na to nové kolo.

Radkův otec si bere Lenku. Na této svatbě si Radek drobátko poničí nové svatební šaty, protože jezdil na koni. Později přijde domů a dozví se, že jeho psa dali dědovi. To jej mrzí, je to jeho jediná vzpomínka na matku, která mu psa darovala. A tak se také dozví od jedné sousedky, že jeho máma žije. Radek se tedy začne vyptávat a zjistí, že jeho matka utekla do Německa.

Pak umře jeden „děda“ ze sousedství. Radek to ještě moc nechápe. Přijde zima a Radek začíná Lenku konečně oslovovat jménem. Dozví se také, že bude mít sourozence.

Cézar mizí a všichni ho hledají. Najdou ho v lese, kde se chytil za řetěz, ke kterému byl původně uvázán.

Jednoho dne přichází dopis od Radkovy matky. Otec tvrdí, že v něm není nic zvláštního. Jenže Radek se k dopisu dostane a poprosí paní učitelku, aby mu jej přečetla. Následně si ihned balí věci a vydává se do neznáma na cestu za svou matkou...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Útěk s Cézarem
Sedmiletý Radek žije sám s otcem a občas se o něj starají dědeček a babička. Na toulkách ho všude doprovází pes Cézar, kterého mu jako štěně darovala jeho matka. Ta od nich před časem odešla a emigrovala do Západního Německa. Radek se však domnívá, že matka zemřela. Radkův otec se rozhodne oženit se s mladou vychovatelkou z dětské ozdravovny Lenkou. Radkovi se však mladá žena nelíbí a přesvědčuje otce, že si sami vystačí. Po svatbě se k nim Lenka nastěhuje. Společný život nepostrádá komplikace. Radek Lenku nechce do svého života s tátou přijmout. Situace komplikuje také Cézar, k němuž Lenka nepřilnula. Postupně si však Radek zvyká, neboť Lenka je laskavá a upřímně se snaží Radka si získat. Když však Cézar sežere dort, který Lenka připravila k otcovým narozeninám, dojde mezí ní a Radkem ke konfliktu, při němž žena chlapce uhodí. A to je mezi nimi konec. Navíc se chlapec od nešetrné sousedky dozví, že jeho maminka žije. Vezme tajně dopis, který od ní před časem dostal otec, nechá si ho přečíst a pak se rozhodne, že za ní i s Cézarem uteče. Po jeho útěku ho všichni hledají v lesích. Nešťastná těhotná Lenka rovněž pátrá po chlapci a nakonec ho objeví na remorkéru na Labi. Radek pozná, že ho má opravdu ráda a poprvé ji osloví mami Lenko.

Zdroj: Filmový přehled / NFA


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - O korálových vílách (1983) [TV...

06:35 - 07:05

12 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Nové objevy v Pompejích

06:00 - 06:50

47 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:40 - 07:30

7 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:30 - 06:50

17 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Šlapka (Streetwalkin')

Šlapka
Streetwalkin'

Steed Crandell

Crandell Steed

Anthony Carpio

Carpio Anthony

Naposled navštívené:
Šlapka (Streetwalkin')

Šlapka
Streetwalkin'

Steed Crandell

Crandell Steed

Anthony Carpio

Carpio Anthony