Jeden svět
ohodnotit

Únos aut

Car-napping – bestellt – geklaut – geliefert

Další název:
Car Napping; Carnapping; Escapade
Žánr:
Země:
Rok:
1980
Délka:
89 minut
Premiéra v ČR:
9/1987
„Bláznivá komedie o zloději luxusních aut.“

Obsah filmu Únos aut

 
Robert Berning šéfdesigner automobilů sa vrací z dovolené aby zjistil,že ho šéf firmy právě vyhodil z práce a aby toho nebylo málo ukradou mu ten samý den jeho auto. Náhodou ho objeví a připlete sa do jeho prodeje společně se zloději, kteří mu vůz ukradli. Jeho schopnosti zaujmou zloděje, se kterými se dá dohromady a začne jim dělat šéfa. Je ale stále rozhodnutý pomstít se svému šéfovi za výpověď z práce tím, že z garáží jeho firmy ukrade 40 zcela nových vozů značky Porsche. Ale s jídlem roste zároveň i chuť a tak rozhodnutí přestat s tímto výnosným obchodem je stále těžší.

Autor: David_PLEVA
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
ÚPF - Ústřední půjčovna filmů
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
německá
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Únos aut >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.5.2020
'Objednané - odcizené - doručené' Tak zní   originální název, svého času,   západoněmeckého snímku v koprodukci s   Francií, který byl i v kinech socialistického   Československa naprostou filmovou peckou. Že byl   u nás promítán s věkovým omezením *mládeži   nepřístupno* je už věc dané doby. Jelikož   se jedná o příběh krádeží luxusních aut na   objednávku, s největší pravděpodobností se   jedná o inspiraci od amerického filmového   počinu kaskadéra H.B. Halickiho 'Gone in 60   Seconds (1974). Evropští tvůrci sice   nezopakovali honosnou automobilovou honičku, ale   to neznamená, že příběh nestojí za to.   Naopak. H.B. Halicki se zaměřil na kaskadérské   scény na úkor děje, tady se na to šlo naopak.   Příběh je napsán srozumitelně, pevně,   zábavně a kupodivu ani svým tvůrčím   nadšením nestárne. I na dnešní dobu jsou   dobová luxusní auta hodna obdivu a film jako   takový v celé své popcornové zábavnosti nijak   neztrácí na své atraktivitě. Vlivem   současného ohromného přívalu americké   kinematografie je však již pozapomenut, což je   v rámci evropského filmu ohromná škoda.
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.2.2015
Další z nostalgických zavzpomínání na   západoněmeckou produkci a koprodukci vč. s   tehdejší ČSSR. Film ve své době viděl   každý fanda aut, čímž nemyslím wartburgy,   moskviče, volhy, trabanty, žiguly, olcity atd.   Filmu nelze upřít napětí, opravdu krásné   auťáky a solidní herecké obsazení. Není to   náročná podívaná, ale splňuje svůj účel,   honičky, krásné evropské destinace - Alpy,   Riviéra. Snad lze zmínit i dabing, kdy B.   Stephana namluvil Jiří Schmitzer, který daboval   poprvé a myslím, že i naposledy.


Hodnocení:n12345678910
Únos aut (1980)Únos aut (1980)Únos aut (1980)Únos aut (1980)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762965
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10